YENİ DÜNYALARA AÇILAN KAPI: ATAŞEHİR

Ataşehir Belediyesi’nin "Sanat Eğitimini Mahallenize Getiriyoruz" projesi kapsamında sunduğu sanat eğitimlerine katılan öğrenciler, bir yıllık emeklerini yıl sonu gösterileriyle sergilediler.

YENİ DÜNYALARA AÇILAN KAPI: ATAŞEHİR

Ataşehir Belediyesi’nin "Sanat Eğitimini Mahallenize Getiriyoruz" projesi kapsamında sunduğu sanat eğitimlerine katılan öğrenciler, bir yıllık emeklerini yıl sonu gösterileriyle sergilediler.

12 Haziran 2019 Çarşamba 12:36
YENİ DÜNYALARA AÇILAN KAPI: ATAŞEHİR

Ataşehir Belediyesi Çocuk ve Gençlik Halk Dansları Topluluğu büyük beğeni toplayan bir gösteriye, Gençlik Senfoni Orkestrası ise muhteşem bir konsere imza attı.
Ataşehir Belediyesi Mustafa Saffet Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilen etkinliklere Ataşehirliler de yoğun ilgi gösterdi.

ÇOCUK ve GENÇLİK HALK DANSLARI TOPLULUĞU
Çalışmalarını Genel Sanat Yönetmeni Şevket Yakupoğlu, Koreograf ve Sahne Koordinatörü Deniz Danış, Koreograf ve Eğitmenler Burcu Koçyiğit ile Polat Tunç yönetiminde sürdüren
9-14 yaş aralığındaki 90 dansçıdan oluşan kadrosuyla 2017 yılında kurulan topluluğun üyeleri, alanlarında başarılı eğitmenler gözetiminde çalışmalarını sürdürüyor.

Topluluğun üyelerinden ortaokul öğrencisi Tuğçe Poyraz gösteri sonrası duygularını paylaştı.
Tuğçe, halk oyunlarına annesinin halk oyunları çalışmalarını izleye izleye başlamış.
Günün stresinden, yorgunluğundan folklor sayesinde kurtulduğunu belirten Tuğçe şöyle konuşuyor: “Çalışmalarımın derslerime olan katkısı inanılmaz. Sosyal Bilgiler dersinde kültür mirası konusunu işliyorduk. Konuyla ilgili olarak bölgelerin halk oyunlarından örnekler oynadım sınıfta. Hem öğretmenim hem de arkadaşlarım çok memnun oldu. Ben de çok sevindim. Böylece kendime olan güvenim arttı, kendimi daha rahat ifade edebiliyorum. İleride konservatuvar gitmek istiyorum.”
Tuğçe halk oyunlarını öğrenip oynayarak ve başkalarına da öğreterek kültürlerinin yaşamasına katkıda bulunduklarını ifade ediyor ve ekliyor: “Bu seviyeye gelmemde emeği olan öğretmenlerime ve Ataşehir Belediyesi’ne teşekkür ederim.”

GENÇLİK SENFONİ ORKESTRASI
Ataşehir Belediyesi Gençlik Senfoni Orkestrası üyeleri de Ataşehir Belediyesi’nin hayata geçirdiği “Sanat Eğitimini Mahallenize Getiriyoruz” projesi kapsamında müzik eğitimlerine katılan çocuklar ve gençler arasından seçildi. Böylece aldıkları eğitimi performansa dönüştürmeleri, müzikal olarak kendilerini ifade edebilmeleri amaçlandı.
Her sene yapılan seçmelerle hem müzikal niteliğini hem de genç müzisyen sayısını arttıran orkestra; geleneksel müzikten dünya müziklerine, klasik müzikten film müziklerine geniş bir müzik dağarcığına sahip…
Ataşehir Belediyesi Gençlik Senfoni Orkestrası Şef Baran Aytaç yönetiminde MSKM’de çıktığı konserinde J. Strauss, Beethoven, Brahms, Mozart ve Offenbach’tan eserler yorumladı.
Orkestra Şefi Baran Aytaç konser sonrası yaptığı kısa açıklamada, 5 yıldır çalıştıklarını, her geçen gün daha iyiye gittiklerini belirterek, “Burayı müzikal anlamda bir okul gibi görüyoruz,” ifadelerini kullandı.


“HER NOTANIN BİR HİKAYESİ OLDUĞUNA İNANIYORUM”
Ataşehir Belediyesi Gençlik Senfoni Orkestrası’nda birinci keman olan Kaan Hopanoğlu da diğer arkadaşları gibi müziği çok seviyor. 8 yaşından beri keman çalan Kaan geleceğini de müzik üzerine kurmayı planlıyor.
Her şey 8 yaşındayken ilk kez duyduğu kemanın sesine olan sevgisiyle başlamış. O günlerde başladığı Ataşehir Belediyesi’nin sanat eğitimleri müziğe bakışını da etkilemiş. Önceleri yalnızca hobi olarak gördüğü müzik artık gelecek planlarının da önemli bir parçası…
Ray Chen, Hillary Hahn, Jascha Heifetz ve Cihat Aşkın severek dinlediği isimler arasında…
Konservatuvara gitmeyi ve iyi bir yorumcu olmak istediğini söyleyen Kaan, “Her notanın bir hikayesi olduğuna inanıyorum. Her yeni yorum o eseri yeniden yaratmaktır. Müzik benim için yeni dünyalar yaratmak,” şeklinde konuşuyor…
Kaan, hayallerini gerçekleştirmek için çok çalışıyor. Bu çalışmalarda en büyük destekçisi ailesi… Kaan, ailesinin yanı sıra hocaları ve Ataşehir Belediyesi’ne de teşekkür ediyor.

Haber ve Fotoğraflar: Kadir İNCESU

Son Güncelleme: 13.06.2019 11:46
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner3