VİCTOR ANANİAS KARTAL'DA ANILDI

Fethiye'de hayatını kaybeden Buğday Derneği'nin kurucusu, çevreyle ilgili..

VİCTOR ANANİAS KARTAL'DA ANILDI

Fethiye'de hayatını kaybeden Buğday Derneği'nin kurucusu, çevreyle ilgili..

17 Mart 2013 Pazar 18:02
VİCTOR ANANİAS KARTAL'DA ANILDI

BUĞDAY DERNEĞİ'NİN KURUCUSU VİCTOR ANANİAS, ÖLÜMÜNÜN İKİNCİ YILINDA KARTAL EKOLOJİK PAZAR ALANINDA ANILDI.

Fethiye'de hayatını kaybeden Buğday Derneği'nin kurucusu,  çevreyle ilgili tarım ve çevreyle ilgili yaşam'ın Türkiye'deki öncü isimlerinden Victor Ananias, ölümünün ikinci yıl dönümünde Kartal Belediyesi ve Ekolojik Yaşamı Destekleme Derneği ve üreticileri tarafından Kartal Ekolojik Pazar alanında anıldı.

Kartal Belediyesi Buğday Ekolojik Yaşamı Destekleme Derneği ve üreticilerle beraber düzenlenen anma etkinliğinde görüşlerini aldığımız üreticiler,  "Viktor Ananias, bize organik tarımın ne demek olduğunu, organik tarımla nasıl uğraşılacağını, nasıl pazara çıkacağımızı, ürünlerimizi tüketiciyle nasıl buluşturacağımızı öğretti. Attığı tohumları yeşerteceğiz, açtığı pazarları ayakta tutacağız, ruhu şad olsun" dediler.  Daha sonra kürsüde bir konuşma yapan Buğday Derneği Koordinatörü Gizem Altın, " Victor'la ilgili bir anımı anlatmak istiyorum Buğday Derneği'nde gönüllü olarak çalışmaya başladığım dönemde beraber yolda yürüyorduk. Victor bir yandan elma yiyordu ve elmanın çekirdeklerini elinde biriktirdiğini, daha sonra da onları yolun kenarında toprağa gömdüğünü gördüm. Yediği her meyvenin tohumunu cebinde biriktirir asla çöpe atmaz ve onları toprakla buluştururdu Victor tohuma inanmış, berekete inanmış biriydi. Eğer bugün biz yüzde yüz ekolojik pazarlardan alışveriş edebiliyorsak ve biz bugün buradaysak hormonsuz tarımsal ilaçlar atılmadan organik sebze meyve ve birçok ürünle besleyebiliyorsak bunun için teşekkür etmemiz gereken kişi Victor Ananias'tır.  Onu çok özlüyoruz ve kendisini rahmetle özlemle anıyorum" dedi.

Kartal Belediye Başkanı Op. Dr. Altınok Öz'ün eşi, Buğday Derneği üyesi Feray Öz de yaptığı konuşmada, "Ben burada Belediye Başkanı Altınok Öz'ün eşi olarak bulunmuyorum, Victor'un arkadaşı Feray Öz olarak bulunuyorum. Kendisi doğayla bütünleşmiş, doğaya inanan, mert, açık sözlü, olduğu gibi görünen bir dostumu kaybettim.  Kendisinden çok şey öğrendim, etrafında bulunan çok kişi kendisinden çok şey öğrendi . Bizi sevindiren en güzel şey ise kendisinin bıraktığı eserlerin aynen devam etmesi. Kendisi eserleriyle birlikte hep yanımızda.  Hayat boyu unutmayacağız. Onun eserleri her zaman yaşayacak. Kartal'ımıza Victor'un sayesinde sağlıklı ürünler getirdiğimize inanıyorum. Ruhu şad olsun, kendisini rahmetle anıyoruz. Başkan Altınok Öz, başka bir programı olması nedeniyle burada bulunamadı ancak Victor'a hayırlı dualar gönderdiğini,  toprağının bol olmasını dilediğini söyledi"  dedi.  

 

Daha sonra söz alan Belediye Başkan Yardımcısı Gülseren Böyüktaş, "biz Victor beyi tanımış olmaktan, çevreyle ilgili pazarın proje ortaklığını beraber yürütmekten son derece büyük mutluluk duyduk.  Kartal'lılar ve buradan alışveriş yapan komşu ilçeler halkımız adına. Victor'u projelerinden dolayı da her zaman takdir ettik çünkü araştırma yönü çok fazla olan bir insandı. Bundan sonra da Kartal halkına kazandırılan bu çevreyle ilgili pazarın devamı için onun gösterdiği mücadeleyi biz de sürdüreceğiz" dedi.

Anma programının sonunda Viktor Ananias için helva, organik ürünlerden oluşan meyve, sebze ve çeşitli ürünler, toplantıya katılan sevenlerine ikram edildi.

 

Son Güncelleme: 17.03.2013 18:02
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner3

banner72