Ümraniye)de Kitap Tanıtım Gecesi

Ümraniye Belediyesinin destekleriyle yayınlanan “46 Yıl Sonra...

Ümraniye)de Kitap Tanıtım Gecesi

Ümraniye Belediyesinin destekleriyle yayınlanan “46 Yıl Sonra...

03 Kasım 2013 Pazar 15:41
Ümraniye)de Kitap Tanıtım Gecesi

 

Osman Kılıç Hoca’nın Kitap Tanıtım Gecesi Yapıldı

Ümraniye Belediyesinin destekleriyle yayınlanan “46 Yıl Sonra Bulgaristanda-Kutsal Topraklarda Bir Ay” adlı kitabın yazarı Osman Kılıç hocanın kitabı için Tantavi sosyal tesislerde tanıtım gecesi düzenlendi.

Ümraniye Belediyesinin destekleriyle yayınlanan “46 Yıl Sonra Bulgaristanda-Kutsal Topraklarda Bir Ay” adlı Osman Kılıç Hoca’nın kitabının tanıtım gecesi Ümraniye Belediyesi Tantavi sosyal tesislerinde verilen yemekte gerçekleştirildi. Geceye Ümraniye Belediye Başkanı Hasan Can’ın yanı sıra, Osman Kılıç Hoca, Belediye Başkan Yardımcıları, Av. Hasan Mollaoğlu, birim müdürleri ve davetliler katıldı.

BAŞKAN HASAN CAN “ KİTAP OKUMAK HAYATI VE İNSANI ANLAMADA EN İYİ ARAÇTIR” 

Gecede kısa bir konuşma yapan Ümraniye Belediye Başkanı Hasan Can “ Biz birçok kitabın yayınlanmasında öncülük ettik, benim için en önemli kitapların başında Osman Hoca’nın yazdığı kitap gelmektedir. Osman Hoca’nın azmi ve mücadelesi takdire şayandır. Allah hayırlı uzun ömürler versin” dedi. Ayrıca Osman Kılıç Hocaya yazmış oldukları kitap için teşekkür eden Başkan Hasan Can; Kitap okumanın hayatı ve insanı anlamada çok önemli bir araç olduğunu, herkesin kitap okuması gerektiğini dile getirdi. Belediye olarak kültür, sanat ve edebiyat alanlarında çok önemli hizmetlere imza attıklarını, sorumluluk sahibi herkesin bu noktada katkılarda bulunması gerektiğini ifade etti.

 

""

OSMAN KILIÇ HOCA” TÜRKİYE'YE GÖNDERİLDİĞİM 1965 YILINDAN SONRA İLK KEZ ŞUMNU'YA GİTMİŞTİM” 

Daha sonra bir konuşma yapan kitabın yazarı Osman Kılıç Hoca, 1920 yılında Şumnu'da doğduğunu ve bu şehirde büyüdüğünü, ilk öğretimden yüksek öğrenime kadar bütün öğrencilik dönemini de Şumnu'da geçirdiğini söyledi. Kılıç, eğitim hayatının önemli bir bölümünün de Şumnu'daki Şerif Halil Paşa "Tombul" Camisinde gerçekleştirdiğini dile getirdi. Şumnu'nun Osmanlı döneminde Rusya sınırındaki "Serhat Şehir" olduğunu ve burada garnizon bulunduğunu anlatan Kılıç, yaşam öyküsünü şu cümlelerle dile getirdi: "Bulgaristan'da 1948 yılında komünizm dönemi başladı. O zaman ülkede 3 milyona yakın Türk azınlık vardı. Türk nüfusunu ateizme karşı koruma sorumluluğu da bana düştü. O dönemde beni ateizm karşıtı olduğumdan dolayı yargılayamadıkları için Türkiye lehine casusluk yapmakla suçladılar ve idam cezasına çarptırdılar. Adnan Menderes'in Başbakanlığı döneminde Türkiye Cumhuriyetinin nüfuzu sayesinde cezam müebbete çevrildi ve daha sonra yapılan girişimlerle takas yoluyla Türkiye'ye geldim. O zaman Bulgaristan'da bıraktığım 2, 5 yaşındaki kızımı ondan sonra ilk kez Türkiye'de 19 yaşında gördüm. Türkiye'ye gönderildiğim 1965 yılından sonra ilk kez Şumnu'ya gitmiştim. Çok heyecanlı ve sevinçliydim" dedi.

Konuşmaların ardından Osman Kılıç Hoca, imzalı kitabını Ümraniye Belediye Başkanı Hasan Can’ a hediye etti.

Son Güncelleme: 03.11.2013 15:41
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner3