Tuzla’da Çanakkale Zaferi’ni Anma Etkinlikleri başladı

Tuzla Belediyesi, 18 Mart Çanakkale Zaferi’ni anma programları kapsamında “Bir Destandır Çanakkale” isimli söyleşi düzenledi.

Tuzla’da Çanakkale Zaferi’ni Anma Etkinlikleri başladı

Tuzla Belediyesi, 18 Mart Çanakkale Zaferi’ni anma programları kapsamında “Bir Destandır Çanakkale” isimli söyleşi düzenledi.

19 Mart 2018 Pazartesi 12:30
Tuzla’da Çanakkale Zaferi’ni Anma Etkinlikleri başladı

İdris Güllüce Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilen programa Tuzlalılar yoğun ilgi gösterdi. Söyleşide eğitimci yazar Vehbi Vakkasoğlu ile sunucu ve seslendirme sanatçısı Adem Kaya bir araya gelerek, Çanakkale Zaferi’nin önemli detaylarını katılımcılarla paylaştı. Adem Kaya’nın seslendirdiği birbirinden güzel destanlar ile Çanakkale ruhu bir kez daha canlandı. Eğitimci-yazar Vehbi Vakkasoğlu, Çanakkale Zaferi’nin bilinmeyen veya az bilinen hikayelerini, destanın kahramanlarının yaşadıklarını anlattı. O kahramanlardan birisi olan Mustafa Çavuş’un cephedeki anılarını aktaran Vakkasoğlu, “Çanakkale cephesinde Mustafa Çavuş’un bacağına şarapnel gelmiş, az bir parçası kalmış, oluk gibi kan akıyor. Hemen sedyeye koymuşlar, koşturuyorlar. Sargı yeri dedikleri ağaç altlarında basit müdahaleler, vahim ameliyatlar yapılıyor. Uyuşturmadan kurşun çıkarmak ne mümkün. Bir diken batsa çıkartamıyorsunuz ama askeri doktorumuz diyor ki, “Bağırmayın oğlum, düşman duyar, yerimizi öğrenir” Düşman çünkü hastane, yaralı dinlemiyor. Can bu, Mehmetçik dayanamıyor. “Aman Allahım” diye bağırınca keçe parçalarını küçük kesiyorlar, askerin ağzına veriyorlar. Sık oğlum ısır diyorlar, o ısırınca kurşunu çıkartıyor. Zavallı ısırmış ya keçeyi bağıramıyor. Ben gençlere kendinizi Çanakkale’de savaşan o Mehmetçikler’in yerine koymasını istiyorum. Ne kadar zor değil mi? Allah öyle bir görevle bizi baş başa bırakmasın. Sözün bittiği yer.”

Çanakkale’de evlatlarını askere gönderen anne ve babaların, kucağında bebeği ile yola koyulan annelerin yaşanmış hikayelerinden bazı bölümlerin anlatıldığı söyleşi programında izleyenler duygulu anlar yaşadı.

Söyleşiye katılan vatandaşlar, Çanakkale Zaferi’nin bilinmeyen hikayelerinin kendileriyle buluşmasını sağlayan Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı’ya teşekkür etti.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner3

banner72