Topbaş'tan asırlık sanatlara ziyaret

Başkan Kadir Topbaş, Ramazan ayı etkinlikleri kapsamında Sultanahmet...

Topbaş'tan asırlık sanatlara ziyaret

Başkan Kadir Topbaş, Ramazan ayı etkinlikleri kapsamında Sultanahmet...

26 Temmuz 2013 Cuma 17:30
Topbaş'tan asırlık sanatlara ziyaret

 

Başkan Topbaş’tan asırlık sanatlara ziyaret…

Başkan Kadir Topbaş, Ramazan ayı etkinlikleri kapsamında Sultanahmet Meydanı’nda kurulan Asırlık Tatlar ve Sanatlar Fuarı’nı gezdi.

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, İstanbul’un asırlık tatlarının ve sanatlarının yaşatıldığı Sultanahmet Meydanı’ndaki Asırlık Tatlar ve Sanatlar Fuarı’nı gezdi. Vatandaşlar ve turistler, yoğun ilgi gösterdiği Kadir Topbaş ile bol bol fotoğraf çektirdiler.

Fuardaki dükkanları tek tek gezerek sanatkarlar ve esnafla sohbet eden Başkan Topbaş, Türkiye’nin unutulmaya yüz tutmuş sanatlarının ve tatlarının bu çarşıda yaşatıldığını söyledi. Fuarın çok önemli bir açığı karşıladığını ifade eden esnaf ve sanatkarlar da sanata ve sanatkara önem verdiği için İstanbul Büyükşehir Belediyesi’ne teşekkür ettiler.

""

Cam, ebru, çini, tezhip sanatı, halı dokuma, sedef işi, porselen gibi geçmişi çok eskilere dayanan mesleklere ait stantların yer aldığı fuarda sanatkarlarla birlikte porselen boyayan, ebru ve hediyelik eşyalar yapan Başkan Topbaş, sanatçılardan tam not aldı.

Fuarı ziyaret edenler, asırlık sanatların inceliklerini maharetli ellerden görme şansına sahip oluyor. Ayrıca kaynak suları, baklava, sütlü tatlılar, helva, lokum, yoğurt ve kurutulmuş gıdalar gibi özü İstanbul’a ait olan tatların tadına bakabiliyor, tarihi ve üretimi hakkında bilgiler de edinebiliyorlar.

 

 

Son Güncelleme: 26.07.2013 17:30
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner3