Tekke Musikisi Üsküdarlıları mest etti

Üsküdar Belediyesi'nin Balaban Tekkesi ve Kültür Merkezi'nde düzenlediği...

Tekke Musikisi Üsküdarlıları mest etti

Üsküdar Belediyesi'nin Balaban Tekkesi ve Kültür Merkezi'nde düzenlediği...

02 Temmuz 2014 Çarşamba 16:32
Tekke Musikisi Üsküdarlıları mest etti

Üsküdar Belediyesi'nin Balaban Tekkesi ve Kültür Merkezi'nde düzenlediği tekke musikisi Üsküdarlıları mest etti.

Birbiri ardına sıradışı kültürel etkinliklere ev sahipliği yapan Üsküdar Belediyesi, tasavvuf ve tekke musikisini meraklıları ile buluşturuyor.

Mübarek Ramazan ayında geçmişten günümüze kültür köprüsü oluşturan Üsküdar Belediyesi, Balaban Tekkesi ve Kültür Merkezi'nde düzenlediği tekke musikisi etkinliklerinde Kadiri Tekke musikisinden örnekler sunuldu. Hanende İbrahim Suat Erbay, Neyzen Yasin Özçimi ve Tamburi Hakkı Özçimi tarafından icra edilen eserler musikişinas dinleyicileri adeta mest etti.

Yüzlerce yıllık birikim notalarda yaşıyor

Ramazan ayı boyunca Rıfai tekke musikisi, Cerrahi tekke musikisi ve Mevlevi tekke musikisinden de örnekler verilen konserlerde geniş bir coğrafyaya yayılmış olan Osmanlı kültürünün derin etkileri ön plana çıkıyor. Osmanlı saray Musikisi'nin etkisinde gelişen birçok makam ve usulü bestelerine aktarmış üstatların eserlerinin seslendirildiği tasavvuf müziği konser programları Ramazan ayı boyunca her Salı, halka açık bir şekilde sürdürülecek.

 

Son Güncelleme: 02.07.2014 16:32
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner3