Sunay Akın'dan Öğrencilere Öğüt

Kartal Belediyesi Strateji Geliştirme Müdürlüğü Kartal Gençlik Kariyer...

Sunay Akın'dan Öğrencilere Öğüt

Kartal Belediyesi Strateji Geliştirme Müdürlüğü Kartal Gençlik Kariyer...

11 Kasım 2013 Pazartesi 11:13
Sunay Akın'dan Öğrencilere Öğüt

  

Şair, Yazar Sunay Akın’dan Öğrencilere Öğüt

Kartal Belediyesi Strateji Geliştirme Müdürlüğü Kartal Gençlik Kariyer Merkezi “Kariyer Günleri” etkinliği kapsamında şair, yazar Sunay Akın’ı gençler ile buluşturdu. Kartal Bülent Ecevit Kültür Merkezi’nde düzenlenen etkinlikte Akın, tarihte gizli kalmış olayları yaptığı sahne performansıyla  sergiledi, gençlerle deneyimlerini paylaştı. Kartal Belediyesi Gençlik Kariyer Merkezi etkinliğine Kartal Belediyesi Başkan vekili Ergun Öztaner, Özel Kalem Müdürü Ömer Fethi Gürer, Başkan yardımcılar Fügen Mavi, Gülseren Böyüktaş ve Başkan danışmanı Nizamettin Zorgül de katıldı.

İstiklal Marşı’nın söylenmesiyle başlayan etkinlikte Sunay Akın, Türk bayrağının anlamına da değindi. Akın, “Dünyadaki bütün bayraklar güzeldir. Her ülkenin bir bayrağı vardır ama estetik anlamıyla söylüyorum en estetiği en güzeli de bizimki.  Dünyada bu kadar şiirsel bu kadar romantik başka bir bayrak görmedim” dedi.

Gençlere öğütlerde bulanan Sunay Akın, okumanın önemine de vurgu yaptı. Kitap okumanın yaşamda kazanılması gereken bir  alışkanlık olması gerektiğini öğütleyen Sunay Akın,  “Arkadaşlar Cumhuriyet Bayramını daha yeni kutladık. Cumhuriyetle beraber okuma yazma sayısının artışıyla birlikte kitap okuma alışkanlığının hızla toplumda yaygınlaşmasını amaçlıyoruz. Çünkü Cumhuriyetten önce okuma yazma oranı %3’lerdeydi. Cumhuriyetten sonra daha da arttı. Cumhuriyet aslında kitap okuma sevdasının bayramıdır. Ne düşünürsen düşün ama kitap okuyarak düşün” diye konuştu.

Kartal Belediyesi Gençlik Kariyer Merkezi’nin etkinliğinde sahneye çıkan Sunay Akın’a, Kartal Belediye Başkanı Op. Dr. Altınok Öz adına Başkan vekili Ergun Öztaner, Kartal plaketi takdim etti. Şair, yazar Sunay Akın, Kartal Belediyesi’ne ve Belediye Başkanı Op. Dr. Altınok Öz’e gençlerle kendisini bir araya getirdiği için teşekkür etti.

Kartal Gençlik Kariyer Merkezi projesi, İstanbul Kalkınma Ajansı 2012 yılı çocukların ve gençlerin girişimcilik, beceri ve geleceklerini destekleme mali destek programı kapsamında hazırlanarak 277 proje başvurusu içinde 130 başarılı proje arasına girdi ve İstanbul Kalkınma Ajansı’ndan %90 hibe almaya hak kazandı. 

Son Güncelleme: 11.11.2013 11:13
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner3