Sultanbeyli'den yurdun dört bir yanına kitap desteği

Sultanbeyli'den yurdun dört bir yanına kitap desteği

26 Şubat 2013 Salı 11:17
Sultanbeyli'den yurdun dört bir yanına kitap desteği

“Kitap buluştursun bizi” sloganıyla büyük bir sosyal sorumluluk projesine imza atan Sultanbeyli Belediyesi, topladığı kitapları Türkiye'nin dört bir yanına ulaştırmaya başladı. Ülke sınırları dışına dahi kampanya çerçevesinde yardım yapan Sultanbeyli, Makedonya'da kurulan bir kütüphaneye de bağışta bulundu.

İlçede yapılan eğitim yatırımlarına her geçen gün bir yenisini ekleyen Sultanbeyli Belediyesi, başlatmış olduğu kitap toplama kampanyasıyla Sultanbeyli'yle Türkiye'nin dört bir yanındaki okullar arasında bağlar kurdu. İlçe genelindeki kitap kumbaralarında ve Aydos Kütüphanesi'nde toplanan yüzlerce kitap, Manisa'dan Hakkâri'ye, Gaziantep'ten Makedonya'ya kadar birçok ilde ve ülkede ihtiyaç sahibi okullara gönderildi.

Sosyal sorumluluk projelerine büyük önem veren Sultanbeyli Belediyesi, bu anlayışla yapmış olduğu çalışmalarına tüm hızıyla devam ediyor.  Eğitim yatırımlarında son zamanlarda çalışmalarına hız katan ilçe, ülke genelinde ihtiyaç sahiplerini de unutmadı. Aralık ayında başlayan kitap toplama kampanyası çerçevesinde tüm Sultanbeylililerden evlerindeki fazla kitapları bağışlamaları istendi. İlçe halkının yoğun ilgi gösterdiği kampanya ile toplanan kitapları ise vakit kaybetmeden ihtiyaç sahibi okullara göndererek kitaplarla gönül köprüleri kurdu.

""

Kitaplarla kurulan köprüler

Kampanya aracılığıyla toplanan kitaplar ülkenin değişik yerlerine gönderiliyor. Şimdiye kadar Manisa'nın Salihli ilçesinde bulunan Salihli Anadolu Ticaret Lisesi, Bursa'da gönüllü Osmanlıca dersi veren Bayram Zorlu, Gaziantep'te bulunan Işıklı İlköğretim Okulu, Erzincan Üniversitesi gibi Türkiye'nin çeşitli illerinde bulunan okullara gönderilen kitaplarla kütüphaneler kuruldu. Kampanya çerçevesinde Hakkari Şemdinli'de eğitim veren İMKB Lisesi öğrencilerine de üniversiteye hazırlık kitapları gönderildi.

Kampanya sadece bu illerle sınırlı kalmadı ve Makedonya'ya kadar uzandı. Sebahattin Zaim Üniversitesinin, Makedonya'nın İştip kentinde, Sultan II. Abdülhamit tarafından yaptırılan Hamidiye Medresesinde kuracağı kütüphaneye de destek verildi. Kampanya çerçevesinde toplanan ve Aydos Kütüphanesi'nin zengin kaynaklarından çok sayıda kitap medreseye gönderildi.

Öte yandan belediye, Sultanbeyli'deki ihtiyaç sahibi okulları da ihmal etmiyor. Talep olması durumunda okullara kütüphane kurulması konusunda yardımcı olan belediye, bu kampanya çerçevesinde de kitap desteğini sürdürdü. Belediye, Hüsnü Özyeğin Lisesi, Şehit Öğretmen Hamit Sütmen İlkokulu, Akşemsettin İlkokulu gibi çeşitli okulların kütüphanelerine kitap desteği verdi.

Toplanan Kitaplar Onarılıyor

Toplanan kitapların talebe ve ihtiyaca uygun gönderilmesi ve amacına ulaşması için önce okullardaki müdür ve öğretmenlerle iletişime geçiliyor. Alınan bilgilere göre hazırlanan kitaplar, gönderilmeden önce Aydos Kütüphanesi yetkilileri tarafından önce titizlikle tasnif ediliyor. Ardından yetkililer onarıma ihtiyacı olan kitapları onarıyor, temizliyor ve gerekli durumlarda ciltleme işlemine gönderiyor. Bu çalışmaların ardından yenilenmiş kitaplar, ihtiyaç sahiplerine kargo yoluyla hızla ulaştırılıyor.

Kitap toplama kampanyası uzun bir süre daha devam edecek. Kentin çeşitli yerlerinde ve Aydos Kütüphanesi'nde kurulan kitap toplama noktaları bunun için bağışlanacak kitapları bekliyor.

Son Güncelleme: 26.02.2013 11:17
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner3