Sultanbeyli'de Tarih söyleşileri başladı

Sultanbeyli Kültür Merkezi'nin yeni sezona kapılarını açmasıyla Aydos...

Sultanbeyli'de Tarih söyleşileri başladı

Sultanbeyli Kültür Merkezi'nin yeni sezona kapılarını açmasıyla Aydos...

26 Şubat 2013 Salı 11:16
Sultanbeyli'de Tarih söyleşileri başladı

Sultanbeyli Kültür Merkezi'nin yeni sezona kapılarını açmasıyla Aydos Buluşmaları da ikinci yılına 'merhaba' dedi.

 Doç. Dr. Erhan Afyoncu ve Coşkun Yılmaz, geçen yıl başlattıkları tarih söyleşilerine kaldıkları yerden devam ediyor. Fatih Çıtlak'ın doyumsuz Mesnevi sohbetiyle ikinci yılına başlayan Aydos Buluşmaları'nda, bu hafta tarih konuşuldu.

Doç. Dr. Erhan Afyoncu ve Coşkun Yılmaz geçtiğimiz yıl tarih severlerle buluşmuş, tarihin bilinmeyen yönlerine ve tartışmalı konularına ışık tutmuştu. İkili, bu sezon da yarım kalan konularını tamamlamak üzere Sultanbeyli'de…

İlk konu: ‘Cumhuriyet ve İlk Anayasa'

Sezonun ilk programında Afyoncu ve Yılmaz, Cumhuriyet tarihine eğilerek ilk Anayasa ve ilk Meclisi konuştu. İlk Anayasanın yapılış sürecini anlatan Afyoncu, Meclisin çalışmalarını anlattı ve günümüze kadar gelen süreci özetledi.

Ekim ayı dopdolu

Aydos Buluşmaları'nın bir sonraki konferansı edebiyat tutkunları için. Yavuz Bahadıroğlu, 19 Ekim Çarşamba günü, edebiyatımızda tarihi romanların satır aralarına eğilecek. 26 Ekim Çarşamba günü ise, Beşir Ayvazoğlu ‘Edebiyatımızda Boğaziçi ve İstanbul' konulu söyleşisiyle Sultanbeyliler ile buluşacak.

 

Son Güncelleme: 26.02.2013 11:16
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner3

banner72