Sultanbeyli'de öğrenciler yazarlarla buluştu

İstanbul genelinde hayata geçirilen “Yazarlar Okullarda” projesi...

Sultanbeyli'de öğrenciler yazarlarla buluştu

İstanbul genelinde hayata geçirilen “Yazarlar Okullarda” projesi...

26 Şubat 2013 Salı 11:17
Sultanbeyli'de öğrenciler yazarlarla buluştu

İstanbul genelinde hayata geçirilen “Yazarlar Okullarda”  projesi kapsamında Sultanbeylili öğrencilerin konukları Ahmet Turgut ve Serhan Büyükkeçeci oldu. Öğrenciler, kitaplarını okudukları yazarlarla sohbet etme imkanı buldu.

 

Öğrencilere okuma alışkanlığı kazandırmak ve bu alışkanlığın sürekliliğini sağlamak amacıyla düzenlenen “Yazarlar Okullarda” projesi, eğitimcilerden ve öğrencilerden büyük ilgi gördü. İki oturum şeklinde gerçekleşen söyleşilerin lise kategorisindeki konuğu yazar Ahmet Turgut oldu. Sultanbeyli Kültür Merkezinde gerçekleşen programda dinleyicilere hayatı hakkında bilgiler sunan Turgut, öğrencilik yılları deneyimlerini öğrencilerle paylaştı. Yazdığı kitaplar hakkında bilgi veren Turgut, “Ben hep aklı okumada olan, kitap okumayı seven biriydim” dedi ve dinleyicilere okumanın önemini anlattı. Kendi dönemlerinde öğrenci olmanın şimdikinden çok daha zor olduğunu ifade eden Turgut, öğrencilik yıllarında baskılardan dolayı gizli gizli kitaplar okuduğunu söyledi.

Minikler için Serhan Büyükkeçeci

Temel eğitim kategorisinde söyleşi gerçekleştiren Serhan Büyükkeçeci'nin de konferansı oldukça ilgi çekiciydi. Öğrencilere matematik dersini sevdirmeyi amaçlayan Büyükkeçeci, verdiği örneklerle minikleri hem eğlendirdi, hem de onlara matematikle ilgili ipuçları verdi.  

Yaptığı sunumda katılımcıları da konuşmasına ortak eden Büyükkeçeci, dinleyicilere sorular sordu.

Yazarlarla öğrencilerin buluşmasına Belediye Başkanı Hüseyin Keskin ve İlçe Milli Eğitim Müdürü Vefa Vedat Budak da katıldı. Söyleşi sonrasında konuşan Keskin, “Eğitim adına güzel hizmetler yapılıyor. Son zamanlarda etkinliklerimizde de eğitim ağırlıklı programları artırdık” dedi. Kendi öğrencilik yıllarına değinen Keskin, şimdiki öğrencilerin çok şanslı olduğunu ifade etti.

Söyleşiler öğrencilerin sorularının ardından son buldu.

Son Güncelleme: 26.02.2013 11:17
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner3

banner72