Sultanbeyli'de Nuran Arıkan sergisi

2011-2012 kültür sezonun ilk sergisi geçen hafta Sultanbeyli Muhsin...

Sultanbeyli'de Nuran Arıkan sergisi

2011-2012 kültür sezonun ilk sergisi geçen hafta Sultanbeyli Muhsin...

26 Şubat 2013 Salı 11:16
Sultanbeyli'de Nuran Arıkan sergisi

2011-2012 kültür sezonun ilk sergisi geçen hafta Sultanbeyli Muhsin Yazıcıoğlu Kültür Merkezi sergi salonunda açıldı. Galeri İstanbulensis, Nuran Arıkan'ın sergisine ev sahipliği yapıyor. 25 Ekim Salı günü açılışı yapılan sergi, ressam Nuran Arıkan'ın çeşitli tekniklerle yapmış olduğu 41 eserden oluşuyor. Ziyaretçilerin özellikle ‘Naciye Teyze' tablosunu hayranlıkla izlediği sergi, Ekim ayı sonuna kadar 8.30-17.00 saatleri arasında Muhsin Yazıcıoğlu Kültür Merkezi'nde ziyaretçilerine açık oldu.

Nuran Arıkan kimdir@f0

1949 Konya, Taşkent doğumlu ressam ilkokulu Konya'da okudu. Henüz ilkokul yıllarında yeteneğinin farkına varan babasının isteği üzerine Konya Kız Sanat Enstitüsü'nde eğitimine devam etti. Enstitüyü bitirdikten sonra ailesi İstanbul'a yerleşti. Ama Arıkan'ın asıl isteği İstanbul Güzel Sanatlar Akademisi'nde okumaktı. Babası akademiye gitmesine izin vermedi ve 1969-1970 yıllarında özel hoca tutarak haftada 1 saat ders almasını sağladı. İstanbul'a döner dönmez Kadıköy Halk Eğitim Merkezi'ne kaydoldu. Kurs esnasında Maslak'tan gelen bir hanım, ressamın yeteneğini görerek “kursun hocası sizden ders alıyor sanırım” dedi. O sene Deniz Harp Okulu'nun açmış olduğu yarışmaya hocası ile birlikte katıldı. Hocası yarışmadan elenirken kendisi “Yalova Vapur İskelesi'nde” isimli tablosu ile dereceye girdi. Bu yarışma kariyerinde dönüm noktası oldu. Halk Eğitim Merkezi'nden kurs arkadaşları kendisinden ders almaya başladılar. Ressam bu dönemde ders verirken kendisinin de çok şey öğrendiğini belirtiyor. Bu dönemden sonra birçok öğrencinin güzel sanatlar fakültesine hazırlanmasında yardımcı oldu.

Son Güncelleme: 26.02.2013 11:16
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner3