ŞİİR ŞEHRE VEDA ETTİ

Sultanbeyli Belediyesi tarafından düzenlenen II. Uluslararası...

ŞİİR ŞEHRE VEDA ETTİ

Sultanbeyli Belediyesi tarafından düzenlenen II. Uluslararası...

17 Mart 2013 Pazar 18:02
ŞİİR ŞEHRE VEDA ETTİ

Sultanbeyli Belediyesi tarafından düzenlenen II. Uluslararası İstanbulensis Şiir Festivali, Sultanbeyli Kültür Merkezi'nde yapılan görkemli kapanış programıyla sona erdi.

Kültür sanat camiasının yakından takip ettiği II. Uluslararası İstanbulensis Şiir Festivali, 4 kıta 16 ülkeden 52 şairin katılımıyla Harbiye Cemal Reşit Rey Konser Salonu'nda yapılan gala gecesiyle başlamıştı. 4 gün süren festivalde şairler, birbirinden güzel şiirlerini şehrin farklı noktalarında seslendirdi. Festivalin ikinci gününde şairler, Sultanbeyli'deki ilköğretim okullarında öğrencilerle buluşurken, akşamında İstanbul Şehir Üniversitesi gençleriyle biraraya geldi. Üçüncü gün ise bu defa liseli gençlerle buluşan şairler, şiirlerini Sultanbeyli'nin liselerinde seslendirdi. 8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nde ise kadınlar unutulmadı ve kadın şairlerin katılımıyla "Dünya Kadınından Şiir ve Söz" adlı program gerçekleştirildi.
Kapanış coşkusu salona sığmadı
4 gün boyunca şiiri şehre taşıyan İstanbulensis Şiir Festivali 9 Mart gecesi şehre veda etti. Kapanış programına Sultanbeylililerin ilgisi büyüktü. Sultanbeyli Kültür Merkezi program öncesinde tamamen doldu.

""

Programda önce şairler festivalin son şiirlerini seslendirdi. Mehmet Aycı, Anna Santaliquido, Hasip Bingöl, Alfredo Fressia, Mehmet Şah Erincek, Çulpan Zaripova, Cumali Ünaldı Hasannebioğlu, Ferqane Mehdiyeva, Bilal Tırnakçı, Tanagöz İlyasova, Şakir Kurtulmuş, Hüseyin Kaya ve Ferman Karaçam şiirlerini okudu.
Sultanbeyli'nin şairleri ödülleri'ne kavuştu
Şiir dinletisinin ardından Sultanbeyli Belediyesi'nin ilçe genelinde eğitim gören öğrencilere yönelik "Sultanbeyli Şairlerini Arıyor" ismiyle düzenlediği şiir yarışmasında dereceye girenlere ödülleri verildi. Sadece Sultanbeyli'de yetişen ve dünyada isminde İstanbul adını taşıyan tek çiçek olan İstanbulensis Çiçeği'ni konu alan şiirler, Adem Turan, Özcan Ünlü, Sıddık Ertaş ve Mustafa Oğuz tarafından değerlendirilmişti.

""

Yarışma sonunda ortaokul kategorisinde birinci "Sultanbeyli Çiçeği" adlı şiiriyle Mareşal Fevzi Çakmak Ortaokulu öğrencisi Zeynep Tamince olurken, lise kategorisinde ise birinciliğe "Aydos'tan Bir Armağan" adlı şiiriyle Sultanbeyli Anadolu Sağlık Meslek Lisesi öğrencisi Büşra Gül Ceylan hak kazandı. Gecede ayrıca Kübalı şair Victor Rodriguez Nunez'e Aydos Ödülü verildi.
Festivalin anlatıldığı filmin izlenmesinin ardından Belediye Başkanı Hüseyin Keskin kapanış konuşmasını gerçekleştirdi. Keskin, "Sultanbeyli'nin nadide çiçeği, şehrinin adını taşıyarak onu dünyaya tanıtan İstanbulensis'i şiirle buluşturduk. Bu güzel çiçeğin açtığı bahar ayında, bizim de gönüllerimizde dünyanın farklı ülkelerinden gelen şairlerimizle dostluklar filizlendi. Dünyaya İstanbulensisimizle, festivalimizle, şiirlerimizle ve birlikteliğimizle bir dostluk ve barış mesajı verdik." dedi ve festivalin dört gününü kısaca özetledi. Festivalin etkinlik yoğunluğu ve kapsamıyla bir ilk olma özelliği taşıdığını söyleyen Keskin,  "Emeği geçen tüm çalışma arkadaşlarıma ve bize destek veren tüm kurum ve kuruluşlar ile sponsor firmalarımıza teşekkür ederim. Bu ilki devam ettirmek için bizler elimizden geleni yapacağız." şeklinde konuştu.
""

Veda Konseri Mehmet Erdem'den
Konuşmaların ardından sanatçı Mehmet Erdem, festival özel konserini gerçekleştirdi. Salonu dolduran yüzlerce Sultanbeylili sanatçının şarkılarıyla eğlendi. II. Uluslararası İstanbulensis Şiir Festivali bu konserle son buldu.

""
 

Son Güncelleme: 17.03.2013 18:02
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner3