Sanatkârlar Çarşısı'nda Filografi Sergisi açıldı

Ümraniye Belediyesi Sanatkârlar Çarşısı yeni bir sergiye daha ev sahipliği...

Sanatkârlar Çarşısı'nda Filografi Sergisi açıldı

Ümraniye Belediyesi Sanatkârlar Çarşısı yeni bir sergiye daha ev sahipliği...

28 Mart 2014 Cuma 14:34
Sanatkârlar Çarşısı'nda Filografi Sergisi açıldı

Ümraniye Sanatkârlar Çarşısı’nda Filografi Sergisi açıldı

Ümraniye Belediyesi Sanatkârlar Çarşısı yeni bir sergiye daha ev sahipliği yaptı. 15 günde bir farklı bir dalda sanatseverlere kapılarını açan sanatkârlar çarşısının konuğu, çivi ve telin maharetli ellerde şekil bulduğu yok olmaya yüz tutmuş bir el sanatı olan filografi oldu. Sergi açılışına Ümraniye Belediye Başkanı Hasan Can, Ak Parti İlçe Başkan Yardımcıları, Ak Parti İlçe Kadın Kolları Başkanı Mukaddes Tosun, Belediye Başkan Yardımcıları, Ak Parti Yamanevler Mahalle Teşkilatı, Yamanevler Esnafı ve sanatseverlerin katılımıyla Sanatkârlar Çarşısı’nda Filografi Sergisi açılışı gerçekleştirildi.

Çivilerin arasından tellerin geçirilmesi ile objelere estetik görününüm kazandırılması işlemi olarak tanımlanan filografide, ahşap malzeme üzerine çakılan çiviler arasından, belli örgü teknikleri kullanılarak çeşitli renklerde iplik veya teller geçirilerek; hat yazıları, simetrik desenler, amblemler, çiçekler ve çeşitli karakterler ortaya çıkarılarak panolar haline getirilen bir sanat dalıdır.

Başkan Hasan Can: “Sanatkarlar Çarşımız 15 günde bir farklı dalda sanat sergiliyor”

Sergi açılışında bir konuşma yapan Ümraniye Belediye Başkanı Hasan Can; “Ümraniye Belediyesi olarak yaptığımız önemli eserlerden biri olan Sanatkârlar Çarşısı, Modern mimarisi ve yeni konsepti ile halka hizmet vermeye devam ediyor. Sanatkarlar Çarşımızda, farklı sanatçılara kiralanarak oluşturulan yeni konsept kapsamında, Tezhip, Ebru, Kaligrafi, Müzik Evi, Antika, Minyatür, Çini, Fotoğraf alanında dükkanlar bulunmakta. Ayrıca bazı dükkânlar, Kütüphane Müdürlüğü’ne bağlı idari oda, eğitim sınıfı, sergi salonu ve kafeterya olarak kullanılıyor. Ayrıca Sanatkârlar Çarşımız 15 günde bir farklı bir dalda sanatseverlere kapılarını açıyor. Bugün burada filografi sanatının sergisini açıyoruz” dedi.

15 gün boyunca açık kalacak Filografi Sergisi, sanatsever meraklılarını bekliyor.

 

Son Güncelleme: 28.03.2014 14:34
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner3