Sanat ve zanaat hünerli ellerde can buluyor

Sanat ve zanaat hünerli ellerde can buluyor

17 Mart 2013 Pazar 18:02
Sanat ve zanaat hünerli ellerde can buluyor

Ümraniye Belediyesi'nin düzenlemiş olduğu Meslek Edindirme Kurslarında sanat ve zanaat, Ümraniyelilerin hünerli elleri ile can bulmaya devam ediyor.

 

         Ümraniye Belediyesi'nin düzenlemiş olduğu Meslek Edindirme Kursları hizmet vermeye devam ediyor.  Ümraniye Belediyesi Kültür Merkezleri'nde yer alan; Dikiş-Nakış, Giyim, El Sanatları, Ebru, Tezhip, Minyatür ve Resim atölyelerinde, Ümraniyeliler sanatın tüm inceliklerini görme imkanı buluyor. Kursiyerlerin hazırladı birbirinden güzel eserler yılsonunda sergilenmeyi bekliyor.

          

         Ayrıca, Ümraniye Belediyesi Necip Fazıl Kültür Merkezi'nde bulunan cam atölyesinde, dekoratif ahşap, seramik ve cam objeler, Meslek Edindirme Kursları el sanatları bölümünde el emeği ile renkleniyor. Tezhip hocalarının çizdiği özel tasarım desenler bilgisayar ortamında obje üzerine ölçülendirilerek birçok işlemden geçtikten sonra nadide bir eser haline geliyor.

 

         Bunun yanı sıra Ümraniye Belediyesi Mehmet Akif Kültür Merkezi'nde bulunan Rize bezi (feretiko) atölyesinde ise, feretiko tezgahlarıyla bir ilki yaşatıyor. Yöresel bir kumaş olan Rize bezi ilk defa kendi sınırları dışındaki, Meslek Edindirme Kursu dokuma atölyesinde bir kültürü devam ettiriyor.

 

 

 

Son Güncelleme: 17.03.2013 18:02
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner3