Sahne Maltepeli kadınların?

Maltepe Belediyesi Prof. Dr. Türkan Saylan Kültür Merkezi 8 Mart Dünya...

Sahne Maltepeli kadınların?

Maltepe Belediyesi Prof. Dr. Türkan Saylan Kültür Merkezi 8 Mart Dünya...

17 Mart 2013 Pazar 18:02
Sahne Maltepeli kadınların?

"Kibele'den Mühür Gözlüme Anadolu"

Maltepe Belediyesi Prof. Dr. Türkan Saylan Kültür Merkezi 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü'nde Maltepeli kadınlarımıza ev sahipliği yaptı.

Maltepe'de çeşitli etkinliklerle kutlanan 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü'nün en güzel ve anlamlı etkinliği Prof. Dr. Türkan Saylan Kültür Merkezi'nde gerçekleştirildi.

 Program, TSKM Kurs Eğitmeni Sevim Kesir Özdemir öncülüğünde TSKM' dE çeşitli alanlarda eğitim gören kursiyerler tarafından 2 aylık bir sürede hazırlanarak 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü'nde Maltepelilerin beğenisine sunuldu.

Anadolu'nun bütün oyunları ve etnik türkülerden oluşan programda vurgulanmak istenen eğlence değil, kadınların emekleri ve ezilmelerine dikkat çekmekti.

"Kibele'den Mühür Gözlüme Anadolu" adıyla sahnelenen programda, Kibele ana tanrıça ve gözler etnik kimlikleri oluşturuyor vurgusuyla ciddi bir titizlikle hazırlanan etkinlikte tamamı kadınlardan oluşan koronun ve solistlerin seslendirdiği kadın türküleri büyük beğeni topladı.

""

Maltepe Belediye Başkanı Mustafa Zengin'in katılamadığı programda eşi Tülin Zengin programı başından sonuna dikkatle ve beğeniyle izledi. Programın başında sahneye davet edilen Tülin Zengin, yaptığı kısa konuşmasında çok anlamlı bulduğu bu etkinliği hazırlayanlara teşekkür etti ve tüm kadınların kadınlar gününü kutladı.

Türkan Saylan Kültür Merkezi  kursiyerleri, hazırladıkları bu özel programda; Semazenlerin yaptığı Semah gösterisi ile, Horon, Halay, Zeybek, Roman gibi çeşitli halkoyunları ve Lazca, Çerkezce, Rumca, Ermenice, Kürtçe, Azerice ve Arapça türküler, ritim grubunun eşsiz gösterisiyle salonu dolduran binden fazla Maltepeliye unutulmaz bir gece yaşattı.

""

""

""

Son Güncelleme: 17.03.2013 18:02
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner3

banner72