Prof. Dr. İskender Pala İle “Ezberlenecek Mısralar” Semineri

Kültür Sanatın kalbi Üsküdar’da atmaya devam ediyor.

Prof. Dr. İskender Pala İle “Ezberlenecek Mısralar” Semineri

Kültür Sanatın kalbi Üsküdar’da atmaya devam ediyor.

22 Kasım 2019 Cuma 12:57
Prof. Dr. İskender Pala İle “Ezberlenecek Mısralar” Semineri

Edebiyat konusundaki uzmanlığı ile Edebiyat Profesörü ve Divan Edebiyatı Uzmanı olarak anılan Prof. Dr. İskender Pala, Bağlarbaşı Kongre ve Kültür Merkezi’nde düzenlenen “Ezberlenecek Mısralar” söyleşisinde Üsküdarlılarla buluştu.

Üsküdar Kaymakamı Murat Sefa Demiryürek, Üsküdar Belediye Başkanı Yardımcısı Zekeriya Şanlıer ve Üsküdar İlçe Milli Eğitim Müdürü Sinan Aydın’ın katılımıyla düzenlenen söyleşiye; edebiyat aşığı kadınlar, gençler ve üniversiteli öğrenciler yoğun ilgi gösterdi. Divan Edebiyatı konusundaki uzmanlığını edebiyatseverler ile paylaşan Pala, söyleşi sırasında şairane üslubuyla okuduğu bercesteler ile katılımcıların gönlünü fethetti. Bercesteleri günümüz Türkçesine de çevirerek seslendiren Pala, “Manevi zenginlik, hayata bakış, paylaşmak, Allaha duyulan aşkın fazileti ve büyüklüğü” konularında yol gösterici öğütlerde bulundu.

İskender Pala, “Söyleşi aracılığıyla günümüzde insanların maddiyata büyük önem verdiğine dikkat çeken İskender Pala, “Hazreti Peygamberimizin sayısız kıyafeti, giyeceği yoktu. Bir tane hırkası vardı. Bugün insanların gardırop dolusu kıyafetleri, sayısız ayakkabısı var. Ne gerek var bu kadarına? Başkalarına verin. 3 tane kalsa yeter. Paylaşın, paylaşmanın kıymetini bilin! İnanın paylaştıkça daha da artıyor.'' diye belirtti.

Yaklaşık 1,5 saat süren seminer Pala ve sevenlerinin fotoğraf çektirmesi ile son buldu.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner3