Pendikli çiniciler, Taksim'de sergi açtı

Pendik Belediyesi'nin düzenlediği Çini ve Seramik Kursu

Pendikli çiniciler, Taksim'de sergi açtı

Pendik Belediyesi'nin düzenlediği Çini ve Seramik Kursu

26 Şubat 2013 Salı 11:16
Pendikli çiniciler, Taksim'de sergi açtı
Pendik Belediyesi'nin düzenlediği Çini ve Seramik Kursu'nun 4 yıldır müdavimi olan 9 bayan kursiyer, Taksim Metrosu Sergi Salonu'nda ‘Sırlı Eller' adlı bir çini sergisi açtı. Bir hafta sürecek sergide, geçtiğimiz ay tamamlanan Ayasofya Müzesi'ndeki 1. Mahmut Kütüphanesi'nde yer alan 3 buçuk metrelik tarihi çini eserin birebir benzeri de yer alıyor.

Proje Grubu adı altındaki çalışmalarıyla Gelincik Eroğol öncülüğündeki kursiyerler; Sümeyye Ekinci, Tuba Kartın Ekinci, Arzu Şahin, Ayçin Gürsev,  Esma Şahin, Funda Karaman, Ferhan Yüksel ve Nurcan Uçar'ın hazırladığı çini eserler, sanatseverlerle buluştu. Aynalardan peçeteliklere, tabak çalışmalarından çini objelere kadar uzun çalışmaların ürünü olan eserler, 50 TL ile 40 bin TL arasında değişen değerleriyle katılımcıların beğenisini kazandı. Proje Grubu'na öncülük eden Gelincik Eroğul, “Pendik'te belediyemizin yıllardır sürdürdüğü çalışmalar artık meyve vermeye başladı. Ümit ediyorum ki bu sergi, ilçemizde gerçekleştirilen sanatsal faaliyetlerin ne kadar ciddi faaliyetler olduğunu sanatseverlere kanıtlayacak” şeklinde konuştu.

Sergide, 3 buçuk metrekarelik dev çini çalışması da yer alıyor. Bir hafta sürecek sergide, geçtiğimiz ay tamamlanan büyük bir çini çalışması da yer alıyor. Ayasofya Müzesi'ndeki 1. Mahmut Kütüphanesi'nde yer alan 3 buçuk metrelik tarihi çini eserin birebir benzerini belediye için gönüllü üreten kursiyerler,4 aylık çalışmaları olan bu eserin fırınlanmış ve son şeklini almış halini de Taksim'de sergiliyor. Çok ince ve titiz çini çalışmasında kursiyerlere yaklaşık 1500 TL değerinde malzeme desteğini sunan Pendik Belediyesi, 40 bin TL işçilik değeri olan 3 buçuk metrelik çini eseri, sergi sonrasında Pendik'te hizmet etmekte olan bir sivil toplum kuruluşuna hediye edecek.

 

 

Son Güncelleme: 26.02.2013 11:16
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner3

banner72