Oktay Rifat sergiyle anılıyor

Yapı Kredi Kültür Sanat Yayıncılık, Oktay Rifat'ı doğumunun 100. yılında...

Oktay Rifat sergiyle anılıyor

Yapı Kredi Kültür Sanat Yayıncılık, Oktay Rifat'ı doğumunun 100. yılında...

20 Mayıs 2014 Salı 15:32
Oktay Rifat sergiyle anılıyor

Oktay Rifat, doğumunun 100. yılında bir sergiyle anılıyor

Elleri Var Özgürlüğün


Yapı Kredi Kültür Sanat Yayıncılık, Oktay Rifat’ı doğumunun 100. yılında bir sergiyle anıyor. Elleri Var Özgürlüğün - Oktay Rifat 100 Yaşında sergisi, 23 Mayıs – 22 Haziran tarihleri arasında Yapı Kredi Kültür Merkezi’nde ziyaret edilebilecek.

 

Garip Hareketi’nin ve İkinci Yeni akımının öncülüğünü yapmakla kalmayıp, bütün şiir serüveninde yenilikler peşinde koşan, modern şiirimizin büyük kurucularından Oktay Rifat 100 yaşında.

Elleri Var Özgürlüğün, 10 Haziran 1914 yılında dünyaya gelen bu büyük şairin hem kişisel yaşam serüvenini hem edebi serüvenini yansıtan, bir yandan da ressamlığına vurgu yapan bir sergi.

18 Nisan 1988’de 74 yaşında aramızdan ayrılan Oktay Rifat’ın yaşamından kesitler veren, ailesi ve edebiyatçı dostlarıyla ilişkilerinin yansıtıldığı sergide şairin avukatlık mesleğinden kalan eşyaları, resmi belgeleri, mektupları, daktilosu, küllüğü, pardösüsü, kasketi, saati gibi özel eşyaları da görülebilecek.

Elleri Var Özgürlüğün sergisini ziyaret edenler; şair, oyun yazarı, romancı, denemeci, ressam, avukat, balıkçı, marangoz, aşçı, sporcu, gerçek dost, dürüst insan, toplumcu bir halk adamı ve büyük bir aydın olarak Oktay Rifat’ı bulacaklar.

 

“Elleri Var Özgürlüğün - Oktay Rifat 100 Yaşında” Sergisi

23 Mayıs – 22 Haziran 2014

Yapı Kredi Kültür Merkezi, 1. kat

İstiklal Caddesi, No: 161 Beyoğlu / İstanbul

 

Son Güncelleme: 20.05.2014 15:32
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner3