Nedret Selçuker 9. Ölüm Yıl Dönümünde Kartal’da Anıldı

Radyo ve televizyon alanında ilk devlet sanatçısı olma unvanına sahip olan Gazeteci-yazar Nedret Selçuker, ölümünün 9. yılında Kartal Belediyesi tarafından düzenlenen programla anıldı.

Nedret Selçuker 9. Ölüm Yıl Dönümünde Kartal’da Anıldı

Radyo ve televizyon alanında ilk devlet sanatçısı olma unvanına sahip olan Gazeteci-yazar Nedret Selçuker, ölümünün 9. yılında Kartal Belediyesi tarafından düzenlenen programla anıldı.

12 Mart 2018 Pazartesi 13:33
Nedret Selçuker 9. Ölüm Yıl Dönümünde Kartal’da Anıldı

Kartal Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü tarafından hazırlanan anma programına Kartal Belediyesi Başkan Vekili ve Yardımcısı Av. Hüsnü Yeşilyurt, Nedret Selçuker’in eşi Selma Selçuker, Meclis Üyesi Mehmet Tirgil, Uğur Mumcu Mahallesi Muhtarı Soner Eker, Nedret Selçuker’in sanatçı dostları, öğrencileri, arkadaşları ve vatandaşlar katıldı.

2008 yılında Kartal’da vefat eden Nedret Selçuker için Hasan Ali Yücel’de gerçekleştirilen anma töreninde sanatçı Özlem Kırımlı, Ulvi Kırımlı ve Emin Aydın mini bir konser verdi. Nedret Selçuker’in 2500 öğrencisinden biri olan öğretmen Şefika Keskin, Nedret Selçuker’in duru Türkçesini, öğretmenliğini ve öğrencileri ile diyaloğunu anlattı. Keskin, Nedret Selçuker’in kendini nasıl tanımladığını şöyle anlattı: “Evliyim, çocuğumuz yok. Bütün çocuklar ve öğrencilerimiz bizim evlatlarımız. 2 çocuğumuz var sayılır. Biri eşim Selma, diğeri de ben. Umarım içimizdeki çocuk bizi hiç terk etmez.” Keskin, “Nedret hocadan aldığımız bu meşaleyi devraldık. Doğru Türkçe konuşulması için dersler vermeye devam ediyorum” dedi. Şair Bahadır Çakmak’ın, Nedret Selçuker anısına yazılmış olan şiirleri okuduğu anma programında Nedret Selçuker’in eşi Selma Selçuker’in doğum günü kutlandı.

Anma programında konuşan Kartal Belediyesi Başkan Vekili ve Yardımcısı Av. Hüsnü Yeşilyurt, “Nedret hocamızı sunucu arkadaşlar çok güzel anlattı. İyi bir gün geçiriyoruz burada. Ama gönül ister ki sanat, şiir ve tiyatro konuşulduğu zaman salonlar dolup taşsın. Nedret hocamızın ülkemize katkıları çok büyük. Kartal Belediyesi olarak biz de Nedret hocamız gibi değerlerimize, sanata ve kültüre destek vermeye devam edeceğiz” dedi. Yeşilyurt, konuşmasının ardından Selma Selçuker’e çiçek takdiminde bulundu. Selma Selçuker, merhum sanatçının esprili ve ince kişiliğinden bahsederek, Kartal Belediye Başkanı Op. Dr. Altınok Öz’e teşekkür etti. Kartal Belediyesi’nin her yıl düzenlediği anma programıyla vefa örneği gösterdiğini kaydeden Selçuker, Nedret Selçuker’in güzel konuşma ve Türk dili ile ilgili titizliğine değindi, programa katılan herkese teşekkür etti.

Radyo Televizyon Alanında İlk Devlet Sanatçısı

Radyo ve TV programlarıyla tanınan, Türkçeyi doğru kullanma konusundaki hassasiyetiyle bilinen Nedret Selçuker, gazetecilikle başladığı meslek yaşamına spikerlikle devam etti. Mikrofonların altın sesi Nedret Selçuker, TRT’de devam eden spikerlik hayatı boyunca mesleğe birçok yeni isim de kazandırdı. 2008 yılında İstanbul Kartal’daki evinde solunum yetmezliği nedeniyle hayata gözlerini yuman Selçuker, Radyo-TV alanında ‘Devlet Sanatçısı’ unvanını alan ilk isimdi. Eşsiz Türkçesi ve sesiyle gönüllere taht kuran Selçuker, seslendirme konusunda başarılı çalışmalarıyla da adından sıkça söz ettirdi. Yunus Emre şiirleri de seslendiren Nedret Selçuker, ekranların ve mikrofonların ‘Altın sesi’ unvanıyla anılıyordu. Selçuker, Türk sanatına yaptığı değerli hizmet ve sanatçı kişiliği dolayısıyla dönemin Kültür Bakanının teklifi ve Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel’in onayıyla, Radyo ve Televizyon alanında ‘Türkiye Cumhuriyeti Devlet Sanatçısı’ unvanını alan ilk isim olmuştu.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner3

banner72