“Ne Yaptıysam Severek Yaptım!”

Ataşehir Belediyesi’nin gerçekleştirdiği Pazar Sohbetleri’nin konuğu Kadir İncesu oldu.

“Ne Yaptıysam Severek Yaptım!”

Ataşehir Belediyesi’nin gerçekleştirdiği Pazar Sohbetleri’nin konuğu Kadir İncesu oldu.

25 Şubat 2020 Salı 09:52
“Ne Yaptıysam Severek Yaptım!”

İncesu; Pakize Türkoğlu, Güngör Gençay, Nihat Ziyalan, Ülkü Tamer, Metin Demirtaş, Ayla Kutlu, Afşar Timuçin, Refik Durbaş, Necati Tosuner, Feyza Hepçilingirler, Öner Yağcı ve Osman Bozkurt ile yaptığı söyleşilerinin yer aldığı “Dile Gelen Kalem” adlı kitabı ve yaşamı üzerine Osman Bozkurt’un sorduğu soruları yanıtladı.


Söyleşiyi Ataşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler müdürü T. Volkan Aslan, MSKM İdari İşler Koordinatörü Tamer Semerci ile edebiyatseverler izledi. Kadir İncesu söyleşi başlamadan önce, çalıştığı kurum tarafından gerçekleştirilen etkinliğin kendisini çok mutlu ettiğini belirterek Ataşehir Belediye Başkanı Battal İlgezdi, Kültür ve Sosyal İşler müdürü T. Volkan Aslan, MSKM İdari İşler Koordinatörü Tamer Semerci ile çalışma arkadaşlarına teşekkür etti. İncesu’yu Ümraniye Ortaokulundan Türkçe Öğretmeni Ufuk Pak ile matematik öğretmeni Şahin Şahin ile Ataşehir’de birlikte çalıştıkları gazeteci dostları Ali Bal ve Recep Kenan da yalnız bırakmadı.

Osman Bozkurt, Usar Yayınları tarafından yayımlanan “Dile Gelen Kalem” üzerine yaptığı değerlendirme sonrasında İncesu’ya yaşamı, söyleşileri ve fotoğrafçılığı üzerine sorular sordu.

Osman Bozkurt’un, “Annenle ilk kez kitap almaya gittiğin günün izlerinin de derin olduğunu biliyorum. O günü anlatır mısın?” şeklindeki sorusunu şöyle yanıtladı: “8 yaşımda, annemle mahallenin tek kitapçısına gittik. Kitapçının tezgâha koyduğu kitaplardan kapağıyla da beni etkileyen Pinokyo’yu seçtim. Bir elim annemin elinde, diğer elimde kitabın olduğu küçük bir poşet… Kim bilir evin hangi masrafından kısarak o kitabı alan annem bir an durdu ‘Az az oku, hemen bitirme!’ dedi. Olur dedim. Ama dinleyemedim. Çok kısa zamanda okudum. Annem sorduğunda bitmedi diyor, yeniden okuyordum.”
İncesu, Bozkurt’un “Bugüne kadarki yaşamın, yaptığın işler için bir başlık atmanı istesem, yanıtın ne olur?” sorusunu kısa bir duraklamadan sonra “Ne yaptıysam severek yaptım!” şeklinde yanıtlayınca salondan alkış sesleri yükseldi.

Söyleşi sonrası Ataşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler müdürü T. Volkan Aslan tarafından Osman Bozkurt ve Kadir İncesu’ya çiçek takdim edildi. İncesu daha sonra “Dile Gelen Kalem” adlı kitabını imzaladı.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner3

banner72