Nakışlar Ataşehirli Kadınların Elinde Hayat Buluyor

Her yaştan Ataşehirlinin kültür, sanat, sosyal ve eğitsel hayatına katkı sağlamak amacıyla kurulan Ataevlerinde çalışmalar devam ediyor.

Nakışlar Ataşehirli Kadınların Elinde Hayat Buluyor

Her yaştan Ataşehirlinin kültür, sanat, sosyal ve eğitsel hayatına katkı sağlamak amacıyla kurulan Ataevlerinde çalışmalar devam ediyor.

14 Şubat 2020 Cuma 10:00
Nakışlar Ataşehirli Kadınların Elinde Hayat Buluyor

Ataşehir Belediyesi Kadın ve Aile Hizmetleri Müdürlüğü, ev kadınlarının boş zamanlarını değerlendirmeleri, üretken olmaları ve kendi el emekleriyle yaptıkları ürünleri satarak aile bütçelerine katkıda bulunmalarını sağlamak amacıyla birçok alanda kişisel gelişim kursları açıyor.

Bu kurslardan biri olan ve son zamanlarda en çok ilgi gören el sanatları arasında yer alan makine nakışı ve iğne oyası Ataevlerinde yetenekli kadınların ellerinde hayat buluyor.

Makine nakışı, ahşap boyama, iğne oyası, biçki dikiş, takı tasarımı ve deri işlemeciliği gibi kurslara katılan kadınlar kursların kendilerine iyi geldiğini ifade ederek eğitimler sayesinde hem sosyalleştiklerini hem de boş zamanlarını verimli bir şekilde değerlendirdiklerini söylediler.

Kadın ve Aile Hizmetleri Müdürü Şehnaz Yabar, “Makine nakışı ve takı tasarım kursumuza ev kadınlarımız yoğun ilgi gösteriyor. Birçoğu burada hobi ediniyor, bazıları ise aldıkları eğitimle aile bütçelerine katkı sağlıyor. Ortaya gerçekten çok güzel ürenler çıkıyor. Aynı zamanda kursları başarıyla bitiren katılımcılara sertifikalarını veriyoruz. Küçükbakkalköy Prestij Caddesi ile Novada AVM’de bulunan Atabutik’de de yaptıkları bu ürünleri satma fırsatı yakalıyorlar” dedi.

El emeği göz nurunun hayat bulduğu kurslardan biri olan makine nakışı kursuna katılan ve duyguarını ifade eden ev kadını Leman İlhan; “Evde boş oturarak zamanın hiç geçmediğini hissettiğim bir gün, bir şeyler yapmam gerektiğini anlayıp bu kursa katılmaya karar verdim. İyi ki de bu kararı vermişim. Burası benim ikinci evim gibi oldu. Arkadaşlarımla birlikte yeni şeyler öğrenmenin keyfine varıyoruz. Hem sosyalleştim hem de aile bütçeme katkı sağlayacak bir meslek öğreniyorum. Bize bu imkânı sağlayan Ataşehir Belediyesi’ne çok teşekkür ediyorum” sözleriyle dile getirdi.

Son Güncelleme: 13.02.2020 12:06
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner3

banner72