Memleket Sevdalısı Ahmet Tevfik İleri Ümraniye'de Anıldı

Ümraniye Belediyesi'nin düzenlediği,T.C. Başbakan Yardımcısı...

Memleket Sevdalısı Ahmet Tevfik İleri Ümraniye'de Anıldı

Ümraniye Belediyesi'nin düzenlediği,T.C. Başbakan Yardımcısı...

26 Şubat 2013 Salı 11:17
Memleket Sevdalısı Ahmet Tevfik İleri Ümraniye'de Anıldı

Ümraniye Belediyesi'nin düzenlediği,T.C. Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç'ın da katıldığı, Ahmet Tevfik ileri'yi anma gecesinde, memleket sevdalısı örnek siyasetçi anıldı.

 

Ümraniye Belediyesi'nin düzenlediği Memleket sevdalısı Ahmet Tevfik İleri'yi anma gecesi Ümraniye Belediyesi Nikah Sarayı'nda yapıldı. Ümraniye Belediye Başkanı Hasan Can'ın ev sahipliğinde düzenlenen programa T.C. Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Prof. Dr. Sadettin Ökten, FP İstanbul Eski Milletvekili Kültür Eski Bakanı İsmail Kahraman, İstanbul Milletvekili Mihrimah Belma Satır,  DP İstanbul Eski Milletvekili Rasim Cinisli, RTÜK Başkanı Davut Dursun, Ümraniye Kaymakamı Mustafa Çek, Ümraniye Emniyet Müdürü Adem Öztürk, Ahmet Tevfik İleri'nin oğlu Cahid İleri ve İleri Ailesi,  Ümraniye Ak Parti İlçe Başkanı Öztürk Oran, Sultanbeyli Belediye Başkanı Hüseyin Keskin, Fatih Sultan Mehmet Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Şerif Ali Tekalan, Samanyolu Yayın Grubu Genel Müdürü Hidayet Karaca, program moderatörü Sadık Yalsızuçanlar, Ümraniye Belediye Başkan Yardımcıları, Yazar Fatih Çıtlak, birçok akademisyen, İl Genel Meclis üyeleri, Meclis üyeleri, muhtarlar, STK'lar ve vatandaşlar katıldı. Ahmet Tevfik İleri'nin hayatını anlatan bir serginin ardından Kuran Tilaveti ile başlayan program, sinevizyon gösterimi ile devam etti.

 

BAŞKAN HASAN CAN;  “ZATI MUHTEREMİ, BELKİ HAK ETTİĞİ KADAR OLMASA  BİLE GÖNLÜMÜZDEN FATİHALARLA VE RAHMET NİYAZLARI İLE YAD EDİYORUZ ” 
 
Programda söz alan Ümraniye Belediye Başkanı Hasan Can, önemli bir program olduğunu düşünüyorum. Biz yaptığımız için değil, iştirak eden konuklar için değil ama Türkiye için gerçekten tarih sayfasında müstesna bir yer tutmuş bir zatı muhteremi, belki hak ettiği kadar olmasa bile gönlümüzden Fatihalarla ve rahmet niyazları ile yad ediyoruz, mekanı cennet olsun.

 

Biz bu akşam bütün ruhumuzla, bütün benliğimizle, bütün içtenliğimiz ile gerçekten o 1950 li yıllarda, Türkiye'de, Türk milli eğitimine müstesna hizmetler yapmış bir büyüğümüzü şükran duygularımızla hem tanımak hem de yad etmek gibi bir fırsatı yakaladık. Onu sonuna kadar takip edeceğiz. Anlamaya çalışacağız. Sadece Ahmet Tevfik İleri büyüğümüzü değil, bu memlekete bu vatana bu ülkeye hizmet etmiş tüm büyüklerimize rabbim rahmet eylesin dedi.

T.C. BAŞBAKAN YARDIMCISI BÜLENT ARINÇ; “ HEM MASUM HEMDE MAZLUMDU”

Programda konuşma yapan T.C. Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç şunları söyledi. ''50 yaş genç bir yaş. Bu 50 yaşın içerisine çoğu zulüm olmak üzere önemli bir hayatı sığdırdı. Onunla ilgili hatıraları karıştırırsak, onun gerçek bir mazlum olduğuna inanırız. Hem masumdur hem de mazlumdur'' dedi. Hem siyasette hem de gençlik liderliğinde rahmetli Tevfik İleri'nin bulunduğu rolün alkışlanmaya değer bir rol olduğunu dile getiren Arınç, ''Çünkü Milli Türk Talebe Birliği, o temiz insanların elinde bugüne kadar geldi ve ülkeyi şimdi yöneten kadro Milli Türk Talebe Birliği'nin Türkiye'deki kadrosudur'' şeklinde konuştu.

 

Tevfik İleri'nin herhangi bir maddi menfaat peşinde koşmadığını, oğlunun ifadesiyle ''ayın sonunu bile getiremediğini'' anlatan Arınç, şöyle devam etti; ''Eğer Bayındırlık Bakanı, eğer bu işlerle ilgili bir insan ayın sonunu getiremeyecek bir kriz içinde hayatını devam ettirmişse, eşine ve çocuklarına hep sabrı tavsiye etmişse, başka bir meziyet aramaya da gerek yok. Siyasette bir idamlık bir de bayramlık gömleği olduğunu iddia eden ve buna samimi olarak sarılan Menderes başta olmak üzere bugünün Başbakanı gibi Sayın Recep Tayyip Erdoğan gibiler Türk halkına çok büyük hizmetleri bu vefakarlık ve fedakarlıkla yaptılar diyerek sözlerini bitirdi.

 

 

Konuşmaların ardından Ümraniye Belediye Başkanı Hasan Can, T.C. Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç'a belediyemiz meslek edindirme kursiyerlerimizin yaptığı hat tablo hediye etti. Program Prof. Dr. Sadettin Ökten, FP İstanbul Eski Milletvekili Kültür Eski Bakanı İsmail Kahraman, DP İstanbul Eski Milletvekili Rasim Cinisli, Ahmet Tevfik İleri'nin oğlu Cahid İleri ve program moderatörü Sadık Yalsızuçanlar, Ahmet Tevfik İleri ile ilgili hatıralarını konuklarla paylaştılar. Daha sonra Ümraniye Belediye Başkanı Hasan Can konuklara, katılımlarından dolayı belediyemiz meslek edindirme kursiyerlerimiz tarafından hazırlanan tezhib desenleriyle tasarlanmış cam vazo takdim etti.

 

Son Güncelleme: 26.02.2013 11:17
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner3

banner72