Maltepe'de bir çınar: Aydın Boysan

Maltepe'de bir çınar: Aydın Boysan

17 Mart 2013 Pazar 18:02
Maltepe'de bir çınar: Aydın Boysan

Maltepe Belediyesi tarafından düzenlenen ?Söz uçar yazı kalır' söyleşi ve imza günlerinin konuğu, duayen mimar, gazeteci ve yazar Aydın Boysan, Maltepelilerle bir araya geldi. Maltepe Belediye Başkanı Prof. Dr. Mustafa Zengin'in ev sahipliğinde Türkan Saylan Kültür Merkezi'nde gerçekleşen imza gününde Boysan, Cumhuriyet yıllarından günümüze değişen ve dönüşen Türkiye'yi değerlendirdi.

Yaşayan tarih Aydın Boysan, sözlerine; "Bu benim yaptığım kaç bininci konuşma bilmiyorum, yine de söyleyecek sözlerim var. Ben doğduğumda Vahdettin padişahtı" girizgahıyla örnek yaşamından kesitler sunarak başladı. Atatürk'ü yakından gördüğünü ve Türkiye için bir talih olduğunu ifade eden Boysan, ders niteliği taşıyan anılarını dinleyenlerle paylaştı. Cumhuriyetin ilk döneminden bugünlere önemli tahlillerde bulunan Aydın Boysan, altmışlı yıllardan beri on iki daireli aynı apartmanda oturduğunu, hala hiç görmediği altı daire sakini olduğunu belirterek, insanların birbirinden kopmasının ülke için fena ve çirkin değişimler olduğunu söyledi.

Söyleşi sonrası dinleyicilerin sorularını yanıtlayan Boysan, bir ortaokul öğrencisinin yönelttiği soru üzerine, mutluluğun sırrının çalışmak ve kendinden memnun olmakla tarif edilebileceğini ifade etti. Kitaplarını okurları için imzalayan Aydın Boysan'a günün hatırası olarak Maltepe'nin simgesi Bakireler Anıtı ve çiçek takdim edildi. Heykeltıraş bir hayranı da Boysan'a kendi yaptığı ?Superman Aydın Boysan' heykelciğini armağan etti.

 

Son Güncelleme: 17.03.2013 18:02
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner3

banner72