Kütüphanelerde yeni kitap heyecanı

Pendik Belediyesi'nin ilçenin farklı mahallelerinde kurmuş olduğu 16 semt...

Kütüphanelerde yeni kitap heyecanı

Pendik Belediyesi'nin ilçenin farklı mahallelerinde kurmuş olduğu 16 semt...

26 Şubat 2013 Salı 11:16
Kütüphanelerde yeni kitap heyecanı

Pendik Belediyesi'nin ilçenin farklı mahallelerinde kurmuş olduğu 16 semt kütüphanesi, ‘yeni kitap' uygulamasıyla İstanbul'un en güncel kütüphanelerine dönüşüyor. Başta öğrenciler olmak üzere herkese yeni ve ilgi gören kitaplara ulaşma imkanı sağlayacak uygulamayla, ilçede okuma alışkanlıklarının geliştirilmesi hedeflendi.

Pendik Belediyesi'nin ilçenin farklı mahallelerinde kurmuş olduğu 16 semt kütüphanesi, yeni uygulamayla İstanbul'un en güncel kütüphanelerine dönüşüyor. Geçtiğimiz aylarda ‘Kitap en iyi arkadaş; Okumak en iyi alışkanlıktır' sloganıyla ilçede kitap okuma seferberliği başlatan Pendik Belediye Başkanı Kenan Şahin, belediye bünyesindeki kütüphaneleri daha güncel ve daha zengin bir hale getirme kararı aldı. Bir ilki teşkil eden uygulamaya göre; romandan öyküye, şiirden tarihe kadar kitapseverlerce en çok ilgiyi gören kitaplar tespit edilerek semt kütüphanelerine kazandırılacak. Sevilen yazarlara ait ve popüler olan en yeni kitaplara ulaşmak artık kolaylaşacak.

Yeni kitap reyonuyla ilgi

kütüphanelere çekilecek

Pendik Belediyesi daha önce, lise ve ilköğretim okullarında okuyan öğrenciler için kütüphanelerde haftada bir gün ‘okuma saati' düzenlemişti. Vatandaşların yeni çıkan ve ilgi gören kitapları okuma imkânı bulmasını sağlayacak yeni kitap uygulamasıyla, ilgi kütüphanelere çekilmek istenirken, başta öğrenciler olmak üzere ilçede okuma alışkanlıklarının geliştirilmesi hedefleniyor.

 

 

 

Son Güncelleme: 26.02.2013 11:16
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner3