Kurtköy Anadolu Lisesi'ne müzik sınıfı

‘Pendik Okuyor' kapsamında Kurtköy Anadolu Lisesi'nde öğrencilerle bir...

Kurtköy Anadolu Lisesi'ne müzik sınıfı

‘Pendik Okuyor' kapsamında Kurtköy Anadolu Lisesi'nde öğrencilerle bir...

26 Şubat 2013 Salı 11:17
Kurtköy Anadolu Lisesi'ne müzik sınıfı

‘Pendik Okuyor' kapsamında Kurtköy Anadolu Lisesi'nde öğrencilerle bir araya gelen Pendik Belediye Başkanı Dr. Kenan Şahin, kitap okuma ile ilgili dikkat çekici açıklamalarda bulundu. Daha sonra belediye tarafından okula kazandırılan müzik sınıfı ve kütüphaneyi gezen Başkan Şahin, incelemelerde bulundu.

Belediye Başkanı Dr. Kenan Şahin, ‘Pendik Okuyor' kapsamında okul ziyaretlerine devam ediyor. Kurtköy Anadolu Lisesi'nde öğrencilerle bir araya gelen Başkan Şahin, kitap okumanın önemi hakkında konuştu. Okulların bireylere tüm bilgileri veremeyeceğini ancak bilgiye nasıl ulaşacağını gösterdiğini ifade eden Başkan Şahin, “Hayatta nasıl yaşacağınızı  nasıl bir şehirde yaşanmasını gerektiğini nasıl çevrede nasıl yaşanır bunu okuyarak,  araştırarak öğreneceksiniz. Üç yıldır Pendik okuyor projesi kapsamında okulları ziyaret ederek öğretmen ve öğrencilerle bir araya gelmeye  azami gayret sarf ediyorum. Çünkü eğitimle ilgili asıl kaynak burada. Bu sıralarda okumayla ilgili kendinizi geliştirirseniz bu, bütün şehri  sarar” dedi.

Pendik artık daha çok okuyor

Gelişmiş ülkelerin yılda kişi başına okudukları kitap sayısının ülkemiz ortalamasının çok üstünde olduğuna dikkat çeken Belediye Başkanı Dr. Kenan Şahin, son 3 yılda  gerçekleştirilen yoğun çalışmalarla Pendik'in artık okuyan ve daha çok araştıran bir şehir yolunda hızla ilerlediğini ifade etti. Türkiye'de geçmişte 6 kişiye bir kitap üretilirken; şimdi  3 kişiye bir kitap seviyesine çıktığını vurgulayan Başkan Şahin; “Okulumuza belediye olarak çok güzel kütüphane yaptık. Umuyorum sizler buradan en güzel şekilde faydalanacaksınız” dedi.

Kütüphaneden mahalleli de yararlanabilecek

Belediye Başkanı Dr. Kenan Şahin konuşmanın ardından Pendik Belediyesi tarafından okula kazandırılan kütüphanede incelemelerde bulundu. Modern bir şekilde donatılan kütüphaneden mahalle sakinleri de yararlanabilecek. Daha sonra Başkan Şahin, Pendik Belediyesince yapılan müzik sınıfını öğrencilerle birlikte gezdi. Tam donanımlı müzik sınıfında piyano, gitar gibi birçok eğitim verilebilecek. Öğrenciler, belediyenin kazandırdığı müzik sınıfı ve kütüphane için Başkan Şahin'e teşekkür etti.

 

Son Güncelleme: 26.02.2013 11:17
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner3

banner72