Kültürleri farklı mesajları aynı: “Biz kardeşiz”

Kültürleri farklı mesajları aynı: “Biz kardeşiz”

03 Mayıs 2018 Perşembe 13:30
Kültürleri farklı mesajları aynı: “Biz kardeşiz”

“Dünya 5’ten büyüktür” sloganıyla organize edilen “11. Uluslararası Öğrenci Buluşması” için Pendik Sahili’ndeki etkinlik alanında açılış programı düzenlendi. Türkiye’de lise ve üniversite düzeyinde okuyan öğrencilerin hem kültürlerini tanıtmalarını hem de ülkemiz tanımalarına fırsat veren organizasyonda Endonezya’dan Nijerya’ya farklı milletlerden öğrenciler geleneklerini dans, müzik ve şiirlerle tanıtarak “Biz kardeşiz.” şeklinde birlik beraberlik mesajını verdi. Oldukça renkli geçen program Belediye Başkan Yardımcısı Sami Divleli ve beraberindekilerin stantları ziyaretiyle sona erdi.

Nijeryalı Adam, 15 Temmuz Şiiri’yle duygulandırdı

Sahildeki etkinlik alanına kurulan platformda ilk olarak sahneye Endonezyalı dans grubu çıktı. Sempatik danslarıyla ilgi çeken grup performansları sonunda izleyicilerden büyük alkış aldı. Ancak en büyük alkışı Nijeryalı Adam Abubakir okuduğu 15 Temmuz Şiiri’yle aldı. 15 Temmuz hain darbe girişimi sonrası kendi yazdığı şiiri okuyan Abubakir’in gösterisinin sonunda “Ben Nijeryalıyım; ama aslen Anadoluluyum.” şeklindeki sözleri izleyenleri oldukça duygulandırdı.

Kapanış programına Cumhurbaşkanı Erdoğan da katılacak

Pendik Belediyesinin de destek verdiği Uluslararası Öğrenci Dernekleri Federasyonu’nun (UDEF) düzenlediği 11. Uluslararası Öğrenci Buluşması’nın finali 12 Mayıs’ta Haliç Kongre Merkezi’nde yapılacak. Türkiye’de eğitim gören 203 ülkeden 115 bin uluslararası öğrencinin katıldığı programın finaline Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan da katılacak.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner3