Kısa film yarışması birincisi Çekmeköy'den

Özel ALEV Lisesi Sosyal Bilimler Bölümü tarafından düzenlenen “Özel ALEV...

Kısa film yarışması birincisi Çekmeköy'den

Özel ALEV Lisesi Sosyal Bilimler Bölümü tarafından düzenlenen “Özel ALEV...

31 Mayıs 2014 Cumartesi 15:07
Kısa film yarışması birincisi Çekmeköy'den

Özel ALEV Lisesi Sosyal Bilimler Bölümü tarafından düzenlenen “Özel ALEV Lisesi 3. Uluslararası Kısa Film Yarışması”, öğrencileri sinemaya yönlendirerek sinemanın geleceğine katkıda bulunmak amacıyla genç sinemaseverleri bir araya getirdi. Novada AVM ve Kültür Merkezinde gerçekleştirilen gala gecesinde “Yaşam Boyu Onur Ödülü” Menderes Samancılar’a verildi. Birinciliği ‘Var-Yok’ adlı kısa filmiyle Çekmeköy Özel Sezin Lisesi Film Kulübü öğrencisi Gizem Serinyel kazandı.

 

Sinema eleştirmeni, senarist ve yazar Uygar Şirin;  oyuncu ve yönetmen Ali Artaç;  senarist Mine Kayaoğlu Öz;  oyuncu, senarist ve yönetmen Cemal Şan; senarist, oyuncu ve yönetmen Hakan Haksun;  oyuncu Neslihan Atagül; Kısa Kes Yarışması Kurucu Başkanı Arya Su Altıoklar bu yılki yarışmanın jüri üyeleriydi. Jüri zorlu bir karar aşamasından sonra finalistleri; temaya uygunluk, senaryoda özgünlük, görsellik ve kurgu kriterlerini dikkate alarak belirledi.

 

“Yaşam Boyu Onur Ödülü Menderes Samancılar’a”

 

Gecede Türk sinemasına yıllarını veren Menderes Samancılar’a “Yaşam Boyu Onur Ödülü” verilirken, sanatçı kendisi için hazırlanan kısa film karşısında mutluluğunu gizleyemedi.

 

Özel ALEV Lisesi 3. Uluslararası Kısa Film Yarışması’nda jüri özel ödülüne “Piramit” adıyla İstanbul Özel Moda Mimar Sinan Güzel Sanatlar Lisesi’nden Batıkan Karabacak layık görüldü. Üçüncülüğü “Baskı” adlı filmle Bursa Özel Tunçsiper Lisesinden Berk Serpen, ikinciliği “Lavinia” adlı filmle Sakarya IMKB Mehmet Akif Ersoy Teknik ve Endüstri Meslek Lisesinden Anıl Can kazandı. Birinciliği ise yaptığı araştırmalar ve kısa filminde yansıttığı toplumsal duyarlılıkla jüriyi kendine hayran bırakan  “Var-Yok” adlı çalışmasıyla Çekmeköy Özel Sezin Lisesi’nden Gizem Serinyel göğüsledi.

 

 

Son Güncelleme: 31.05.2014 15:07
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner3