Kartal Tiyatrocularını Yetiştirmeye Devam Ediyor

Kartal Belediyesi Tiyatro ve Drama Kursu yetenek sınavı çok sayıda...

Kartal Tiyatrocularını Yetiştirmeye Devam Ediyor

Kartal Belediyesi Tiyatro ve Drama Kursu yetenek sınavı çok sayıda...

26 Şubat 2013 Salı 11:16
Kartal Tiyatrocularını Yetiştirmeye Devam Ediyor

Kartal Belediyesi Tiyatro ve Drama Kursu yetenek sınavı çok sayıda katılımcıyla gerçekleşti.

 

 

Kartal Belediyesi Drama ve Tiyatro Okulu yeni dönem seçmeleri yapıldı. Toplam 282 müracaatın yapıldığı sınavlarda 8-13 yaş arası drama, 14 yaş üstü katılımcılar tiyatro eğitimi almak için yeteneklerini sergiledi. Seçmelerin jüri üyeliklerini ise ünlü oyuncular İstanbul Şehir Tiyatroları Sanatçısı Yalçın Avşar, Maltepe Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Öğr. Gör. Vahit Atan ve Kartal Belediyesi Genel Sanat Yönetmeni Erdal Yıldırım yaptı. Kartal Belediye Başkanı Op. Dr. Altınok Öz ve eşi Feray Öz'ün de elemelere katıldığı seçmelerde Başkan Öz ve eşi drama seçmelerine gelen öğrencilerle sohbet ederek vakit geçirdi.

 

Kartal Hasan Âli Yücel Kültür Merkezi'nde düzenlenen yetenek sınavında, adaylar bir şiir, bir şarkı ve dram ya da komedi tiradı oyunu sergileyerek seçici jüriden tam not almaya çalıştı. Rekor seviyede yapılan müracaatlar da toplam 43 kişi elemeleri geçerek Tiyatro ve drama kursunda eğitim almaya hak kazandı

 

Yaklaşık iki yıl sürecek eğitimlerde öğrencilere, ilk yıl farkındalık, ikinci yıl oyun sahneleme eğitimi veren Drama ve Tiyatro Okulu, Sahne Bilgisi, Diksiyon, Beden Dili, Geleneksel Türk Tiyatrosu ve Tiyatro Tarihi derslerine de eğitim programında yer veriyor. Türkiye'de bir ilk olma özelliğini taşıyan ve on bir yıldır belediye bünyesinde çalışmalarına devam eden Kartal Belediyesi Drama ve Tiyatro Okulu bu güne dek 627 mezun verdi.

 

Çok sayıda mezun, sanatsal ve akademik düzeyde aldığı eğitimle güzel sanatlar, devlet konservatuarları sınavlarında başarı gösteriyor. Çok sayıda usta tiyatro sanatçısını Kartal'da ağırlayan, birçok oyunun Kartal'da sahnelenmesinin önünü açan Kartal Belediyesi, tiyatro ve drama okulunun kapılarının çok uzun yıllar açık kalması için her türlü desteği vermeyi sürdürüyor.

 

Son Güncelleme: 26.02.2013 11:16
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner3

banner72