Kartal Festivali coşkusu renkli başladı

28. Kültür Sanat Festivali Edip Akbayram'ın muhteşem konseriyle başladı.

Kartal Festivali coşkusu renkli başladı

28. Kültür Sanat Festivali Edip Akbayram'ın muhteşem konseriyle başladı.

26 Şubat 2013 Salı 11:16
Kartal Festivali coşkusu renkli başladı

Kartal Belediyesi 28. Kültür Sanat Festivali Edip Akbayram'ın muhteşem konseriyle başladı.

Festival, Kartal'ın çeşitli mahallelerinde düzenlenen etkinliklerin yanı sıra, 1. Uluslararası Taş Heykel Sempozyumu, 2. Kartal Kitap Fuarı, sokak dinletileri ve çocuklara dönük Açık Hava Sanat Atölyeleriyle renkleniyor.

Kartal Belediyesi'nin geleneksel olarak her sene düzenlediği Kültür Sanat Festivali Edip Akbayram'ın konseriyle başladı. Kartal Meydanı'nı dolduran binlerce hayranına unutulmaz dakikalar yaşatan Akbayram, Aldırma Gönül, Hasretinle Yandı Gönlüm, Eşkıya Dünyaya Hükümdar Olmaz ve Metris gibi unutulmaz eserlerini Kartallılarla birlikte seslendirdi. Akbayram'a vokalist olarak kızı Türkü eşlik etti. Konser sonunda sanatçıya Kartal Belediye Başkanvekili Ergun Öztaner tarafından Kartal heykelciği hediye edildi.

Festivalin açılış konuşmasında Kartal Festivali hakkında bilgi veren Kartal Belediye Başkan Yardımcısı Fügen Mavi, Kartal Festivali ile Kartal'ın 28 yıldır yerel, ulusal, uluslararası birçok ses sanatçısına, yazara, sanatsal etkinliklere ev sahipliği yaptığını belirtti. Mavi, festival kapsamında olan konserleri, sokak dinletilerini, imza, söyleşi günlerinin coşkusunu birlikte yaşamaya çağırdı.

Yapılan konuşmanın ardından başlayan Kartal Festivali konserleri Kartal'ın yerel grubu olan grup Kara Patlıcan'ın seslendirdiği şarkılarla başladı. Doğu Karadenizliler Derneği Folklor Grubu'nun meydanda bulunan vatandaşlarla birlikte horon gösterisi sergilediği gece, Edip Akbayram'ın konseriyle son buldu.

28. Kartal Belediyesi Kültür Sanat Festivali ünlü sanatçıların katıldığı konserlerle 26 Haziran'a kadar devam edecek. Müzik dünyasının ünlü sanatçıları, Moğollar, Bengü, Züleyha, Zeynep Başkan, Ceza, Ayşen, Hilal Özdemir, Kubat, Emre Aydın Kartallılarla bir araya gelecek.

Kartal Festivali, Kartal Meydanı'nın yanı sıra birçok mahalle ve kültür merkezinde açık hava sanat atölyeleriyle, sokak dinletileriyle devam edecek. Kartal'ın işlek caddeleri üzerinde bulunan üç noktada İstanbul Üniversitesi Konservatuar öğrencileri tarafından klasik ve caz müzik dinletileri yapıldı. Uğur Mumcu, Yakacık, Hürriyet Mahallesi Yaşam Kalitesini Yükseltme Merkezleri'nde ve Kartal Hamam Sokak'ta çocuklar için Açık Hava Sanat Atölyeleri kurularak çocuklarla birlikte resim, seramik, yüz boyama etkinlikleri yapıldı. Etkinliklere katılan çocuklar, kolektif resim çizimleri, seramik hamurlarıyla biblolar, öğretmenler eşliğinde yüz boyama ve rüzgar gülü yaparak el becerilerini geliştirdi.

Festival kapsamında Kartal Meydanı'nda kurulacak olan 2. Kartal Kitap Fuarı, birçok gazeteci ve yazara ev sahipliği yapacak. Festivalin ilk günü ve kitap fuarının ilk konuğu Gazeteci yazar Zeynep Oral oldu. Basın Enstitüsü (IPI) tarafından ilk kez verilen ‘Basın Özgürlüğü Diyalog Ödülü'nün sahibi olan ve aldığı ödülü cezaevindeki meslektaşlarına ithaf eden Cumhuriyet gazetesi yazarı Zeynep Oral, “O güzel insanlar, o büyülü insanlar” konulu bir söyleşiyle Kartallılarla buluştu. Oral söyleşisinde Ahmet Arif, Aziz Nesin ve Türkan Saylan'la olan anılarını dinleyicilere aktardı.

17- 26 Haziran tarihleri arasında Kartal Kitap Fuarı'nda birçok yazar edebiyatçı ve gazeteci Kartallılarla bir araya gelerek söyleşi ve imza günleri düzenleyecek. Aralarında, Meriç Velidedeoğlu, Aydın Boysan, Alev Coşkun, Aysel Gürmen, Murat Uyurkulak, Arif Gülen, Filiz Özden, Orhan Bursalı, Ahmet Turgut, Nurten Ertul, Yavuz Bahadıroğlu'nun olduğu gazeteci, yazar, ve eleştirmen Kartallı okurlarıyla buluşacak.

 

 

 

 

Son Güncelleme: 26.02.2013 11:16
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner3