İstiklal Marşı'nı en güzel Damla okudu

İstanbul İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından İstanbul genelinde...

İstiklal Marşı'nı en güzel Damla okudu

İstanbul İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından İstanbul genelinde...

17 Mart 2013 Pazar 18:02
İstiklal Marşı'nı en güzel Damla okudu

İstanbul İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından İstanbul genelinde düzenlenen İstiklal Marşı'nı güzel okuma yarışması sonuçlandı. Öğrencilerin kıyasıya mücadele verdiği yarışmada kazanan Ümraniye Aşağı Dudullu Ortaokulu öğrencisi Damla Yalçın oldu. 

İstanbul İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından İstanbul genelinde ortaokul ve orta öğretim öğrencilerini Türk dilini doğru, etkili ve kurallara uygun olarak konuşmaya özendirmek amacı ile İstiklal Marşı okuma yarışması düzenlendi. İlk etapta okul daha sonra ilçe genelinde yapılan elemelerle gelinen finalde öğrenciler kıyasıya bir yarış içine girdi. 5 öğrenci arasında birinciliği Ümraniye Aşağı Dudullu Ortaokulu öğrencisi Damla Yalçın kazandı. Yarışmada Kartal Saffet Simavi Ortaokulu öğrencisi Melike Koç ikinci, Beylikdüzü Gürpınar Azim Yılmaz Ortaokulu öğrencisi Serdar Çeliktaş üçüncü oldu.
Oldukça duygusal anların yaşandığı yarışmada finalist öğrenciler gözyaşlarına hakim olamadı. Ellerine ve boynuna vurulmuş zincir ile sahneye çıkan Serdar Çeliktaş, okuduğu İstiklal Marşı ile büyük beğeni toplarken yarışmada da üçüncülüğü elde etti.
Törende konuşan İstanbul İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Nedat Yalçın, "İstiklal Marşımız sadece bizi değil, ben inanıyorum ki Osmanlı coğrafyasındaki bütün herkesi heyecanlandıran bir marştır" dedi.

Son Güncelleme: 17.03.2013 18:02
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner3