İstanbul Tiyatro Festivali başladı

İstanbul Tiyatro Festivali, 13 Kasım’da zengin bir programla perdelerini açtı. 26 Kasım’a kadar sürecek festivalde çoğu oyunun biletleri tükendi bile. Şu sıralar İstanbul’a tiyatro yetişmiyor!

İstanbul Tiyatro Festivali başladı

İstanbul Tiyatro Festivali, 13 Kasım’da zengin bir programla perdelerini açtı. 26 Kasım’a kadar sürecek festivalde çoğu oyunun biletleri tükendi bile. Şu sıralar İstanbul’a tiyatro yetişmiyor!

16 Kasım 2017 Perşembe 10:25
İstanbul Tiyatro Festivali başladı

Son zamanlarda Türkiye’deki sanat faaliyetleri hakkında yapılan araştırmalar sahne sanatlarına ilginin düşüşte olduğunu gösteriyorken, İstanbul’da muazzam bir hareketlilik başladı. Hem şehir tiyatroları hem de özel tiyatrolarda yer bulmak gittikçe zorlaşıyor. Sanatseverlerin heyecanı bulaşıcı! Geçtiğimiz hafta Pazartesi günü başlayan 21. İstanbul Tiyatro Festivali’nin biletlerinin çoğu piyasaya çıkar çıkmaz tükendi. Bu yıl yine heyecan verici oyunlar var. 21. İstanbul Tiyatro Festivali’nde yurtdışından 5, Türkiye’den 13 olmak üzere 18 tiyatro dans ve performans topluluğunun 54 gösterisi sahnelenecek. Ayrıca şehre yayılan festival kapsamında ücretsiz yan etkinlikler gerçekleşecek. Tiyatro Festivali bundan sonra artık her yıl ve kasımda düzenlenecek. 2018 çalışmaları başladı. Festival sonrasında yerli projelerle ilgili duyuru metinleri yayınlanacak.

Koç Holding Enerji Grubu Şirketleri Aygaz, Opet ve Tüpraş’ın sponsorluğunda düzenlenen 21. İstanbul Tiyatro Festivali 2 hafta sürecek.

21. İstanbul Tiyatro Festivali bu yıl yurtdışından 5 tiyatro ve dans topluluğunu konuk ediyor. Festivalde Antik Yunan tiyatrosunun efsanevi yönetmeni Theodoros Terzopoulos, Lübnan asıllı Kanadalı oyun yazarı ve yönetmen Wajdi Mouawad, dünya çapında ses getiren Fransız koreograf Angelin Preljocaj, İtalyan Davide Venturini ile Francesco Gand, Portekizli yönetmen Pedro Penim’in oyunları seyirciyle buluşacak.

Festivalin yerli yapımları

Türkiye’den 13 yapım yer alıyor: Serdar Bialiş’in güncel yorumu ile Çehov klasiği Martı’nın yanı sıra Yuva, Akşam Yemeği, Seni Seviyorum Türkiye, Fırtına, Uyarca, Göçmenleeeer, When In Rome, Panopticon...

Anahtar Kelimeler:
İBBFestivalSeyirciTiyatro
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner3