Işık Üniversitesi'nde anlamlı sergi

Işık Üniversitesi'nde anlamlı sergi

17 Mart 2013 Pazar 18:02
Işık Üniversitesi'nde anlamlı sergi

Türkiye Cumhuriyeti'nin 90. Işık Üniversitesi'nin 16. Kuruluş Yıldönümü Kültür ve Sanat Etkinlikleri kapsamında düzenlenen 8 Mart Dünya Kadınlar Günü, 49 kadın sanatçımızın 90 eserinin sunulduğu  ?Kadın Sanatçılar' Resim, Heykel, Baskı resim, Seramik Sergisi, ?Galeri Işık Şile'de açıldı.

Şile Kaymakamı Şükrü Görücü, Belediye Başkanvekili M.Turan Temel, Garnizon Komutanı Albay Ali Beşir, Işık Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nafiye Güneç Kıyak, Genel Sekreter Aziz Genç, üniversite yetkilileri ve öğrencilerin katıldığı sergi büyük ilgi gördü.

Sergi açılışında konuşan Rektör Prof. Dr. Nafiye Güneç Kıyak, önemli mesajlar verdi. Konuşmasında; "Türkiye Cumhuriyeti'nin 90. Işık Üniversitesi'nin 16.Kuruluş Yıldönümü Kültür Etkinlikleri çerçevesinde açılan bu serginin anlamı çok büyüktür. 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü nedeniyle bugün açılan sergimize katılan kadın meslektaşlarım, sergide emeği geçen değerli hanımefendi sanatçılarımız, Dünya Emekçi Kadınlar Günü'nü anlamlaştırdılar. Çok özel eserlerini bizimle paylaştılar. Ancak biz her 8 Mart'ta olduğu gibi kadına odaklandık. Kadınlarımızın ülkemizdeki durumuna odaklandık. Söylemeye her ne kadar dilim varmasa da şiddete de odaklandık. Ancak bunlar geçersiz şeyler değil. Tarihsel sürece baktığımızda kadınlar her dönemde toplum dışı kalmışlardır. Eğitimden yoksun bırakılmışlardır. Hatta daha ileri gidersek adeta cadı yakıştırmasına da maruz kalmışlardır" diyen Rektör Kıyak, çeşitli örneklerle yaptığı konuşmasında; "Şu anda Şile'de var isek bakın Şile'nin nesi meşhur? Elbette Şile Bezi? Peki bunu kim üretti, kadınlarımız? Kim yaşatacak, kadınlarımız? Bu nedenle kadınlarımız yaşamda her dalda her zaman büyük başarılara imza atarak kendilerini ispatladılar. Ancak halen ülkemizde yaşanan, ?kadına şiddet' olayları ne yazık ki bitmiyor. Buna da dikkat çekmek istiyorum. Ayrıca ben rektör olduktan sonra bana çok kez söylendi. ?Siz bayan olarak büyük sorumluluk taşımıyor musunuz? Çok kez soruldu bu soru. Ben de ?Hayır taşımıyorum. Bakın başarıyı ve başarısızlığı kadınların bir bütün olduğu yerde başarısızlık olarak görmek mümkün değil. Çünkü kadınlar ilimden, sanattan her alana her zaman başarıya ulaşmış ve başarı yolunda koşan kişilerdir. Bu nedenle ben de hiçbir zaman başarısızlık noktasında bir endişe taşımıyorum. Çünkü her kadın meslektaşım başarılarla dolu oldukları için benim de görevimde içim rahat" dedi.

Şile Kaymakamı Şükrü Görücü de konuşmasında kadınlarımızın başarılarına dikkat çekerken; ?Cennet, annelerin ayaklarının altındadır', sözüne dikkat çekerek sergiye katılan bayan sanatçılara başarı dileklerini sundu ve 12 Mart 1921'deİstiklal Marşı'nın kabulü ve Mehmet Akif'i anma gününü de hatırlattı.

Plaket töreninin ardından sergi, katılımcılar tarafından ilgi ile gezildi. 

""

Son Güncelleme: 17.03.2013 18:02
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner3

banner72