Işık Üniversitesi Felsefe Okulu başladı

Işık Üniversitesi Sürekli Eğitim Merkezi bünyesinde gerçekleşecek olan Işık...

Işık Üniversitesi Felsefe Okulu başladı

Işık Üniversitesi Sürekli Eğitim Merkezi bünyesinde gerçekleşecek olan Işık...

06 Nisan 2014 Pazar 11:57
Işık Üniversitesi Felsefe Okulu başladı

Işık Üniversitesi Sürekli Eğitim Merkezi bünyesinde gerçekleşecek olan Işık Üniversitesi Felsefe Okulu 5 Nisan 2014'te ilk programına başladı. Işık Üniversitesi İnsan ve Toplum Bilimleri Bölümü Başkanı Prof. Dr. Örsan K. Öymen tarafından düzenlenen program üniversite içinden ve dışından felsefe ile ilgilenen herkese açık olacak.

Işık Üniversitesi Felsefe Okulu bilgi, bilim, varlık, dil, ahlak, siyaset, din, sanat gibi konulara yönelik felsefi bakış açılarını ve felsefi kuramları aktaran eğitim seminerlerinden ve konferanslar dizisinden oluşacak. Sorgulayıcı düşüncenin ve felsefi yaratıcılığın teşvik edileceği Işık Üniversitesi Felsefe Okulu, Işık Üniversitesi İnsan ve Toplum Bilimleri Bölümü Başkanı Prof. Dr. Örsan K. Öymen'in öncülüğünde ve koordinatörlüğünde gerçekleşecek. Işık Üniversitesi Felsefe Okulu'nda, tam 11 hafta boyunca sürecek olan programda Türkiye'nin önde gelen felsefecileri eğitim seminerleri ve konferanslar verecekler.

'Etik' ve 'Mantık' da tartışılacak  

Işık Üniversitesi Felsefe Okulu'nun ilk programı 5 Nisan - 7 Haziran 2014 tarihleri arasında düzenlenecek. Programın ana teması 'Felsefe Nedir? Neden Felsefe?'dir. Bu seminerde, Felsefe'nin ve Felsefe'nin temel dallarının önemi ve içeriği, hangi konuları ve sorunları kapsadığı, Prof. Dr. Prof. Dr. Örsan K. Öymen'in öncülüğünde konunun uzmanları tarafından katılımcılara aktarılacak. Bu çerçevede 11 hafta sürecek olan eğitim programında sırasıyla; Mantık, Epistemoloji, Bilim Felsefesi, Ontoloji, Etik, Siyaset Felsefesi, Estetik, Tarih Felsefesi, Dil Felsefesi ve Din Felsefesi'nin temel dalları irdelenecek.

Cumartesi günleri Maslak'ta

Işık Üniversitesi Maslak Kampüsü'nde gerçekleşecek eğitimler Cumartesi günleri 14:00-17:00 arasında 3 saat sürecek. Sunumlardan sonra kısa bir ara verilecek, oturumun ikinci bölümünde ise 45 dakika boyunca katılımcıların soruları uzmanlar tarafından cevaplanacak.

Ayrıca programa katılanlara, Işık Üniversitesi Sürekli Eğitim Merkezi tarafından 'Işık Üniversitesi Sürekli Eğitim Merkezi Felsefe Okulu Sertifikası' verilecek.

 

Son Güncelleme: 06.04.2014 11:57
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner3