İclal Aydın, Tuzla’da mahalleli kadınlar ile buluşuyor

İclal Aydın, Tuzla’da mahalleli kadınlar ile buluşuyor

27 Şubat 2019 Çarşamba 11:29
İclal Aydın, Tuzla’da mahalleli kadınlar ile buluşuyor

Tuzla Belediyesi kültür ve sanat etkinlikleri kapsamında birbirinden değerli yazarları ve sanatçıları Tuzlalılar ile buluşturmaya devam ediyor. İclal Aydın ile Mahalleli Kadınlar Buluşuyor programının ilki Aydıntepe ve İçmeler Mahallesi’nden kadınların katılımıyla gerçekleştirildi. Yazar ve oyuncu İclal Aydın, Aydıntepe ve İçmeler Mahallesi’nde oturan kadınlarla buluştu. Söyleşiye, Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı’nın eşi Dr. Fatma Yazıcı, Tuzla Belediyesi Başkan Yardımcısı Derya Bacacı ve mahalleli kadınlar katıldı. İclal Aydın hayatından kesitleri katılımcılarla paylaşarak interaktif bir söyleşi gerçekleştirdi. Söyleşinin başında katılımcılara numaraların yazıldığı fişler dağıtılarak çekiliş ile sürpriz hediyeler verildi. Ayrıca salonda bulunan animasyon ekibi de söyleşi esnasında yüz boyama hizmeti ile çocuklara eğlenceli bir gün yaşattı.

İclal Aydın, programda kadının toplumdaki yerini hayatından örneklerle vurguladı. Annesi ile olan iletişimi, annesinin üzerindeki etkisini örnekleriyle paylaşan Aydın, “Annem hiçbir şeyi beğenmez, hiçbir şeyden mutlu olmazdı. Ben kocaman insan olmuşum televizyon programına çıkmışım çok beğenilmiş, alkışlanmış fikirlerim ama annem “Nereden buldun da giydin o bluzu” diyor mesela. En gurur duyduğum işlerim, annem için yaptıklarım oldu. Anneme minnetim o kadar büyük ki! Beni onaylamayan, yaptığımı beğenmeyen, beni onaylamadığını zannettiğim annem aslında bugünkü beni yetiştiren annemmiş” dedi.

İclal Aydın: İzmir’den Tuzla’ya taşınmayı düşünüyorum

Tuzla’da yapılan hizmetlerin kendisinde İzmir’den Tuzla’ya taşınma fikri oluşturduğunu belirten İclal Aydın, “İzmir’e taşındım ama Tuzla’ya mı taşınsaydım diye düşünüyorum. Nedenini söyleyeceğim. Siz daha iyi biliyorsunuz. Tuzla’ya yerleştiğinizde yeni evlenecek adaylar için bir evlilik okulu var. Evlilik okulu bitiyor, hamileler için anne oluyorum okulu var. Çocuk doğdu, büyüdü. Anne Çocuk Eğitim Merkezi var. 3-6 yaş aralığındaki çocuklar oynarken anneler kendilerini geliştiriyorlar. Sonra çocuklar biraz daha büyüdüler. 7-14 yaş aralığındaki çocukların gidebileceği Bilgi Evleri var. 15-29 yaş arası Gençlik Merkezleri, Gençlik Kampı var. Bilim, sanat, kültür merkezleri var. 65 yaş üstündekiler Yaşlılar Merkezi’ne gidiyorlar. Bir taraftan da Marina var ki içerisinde sosyal hayata dair her türlü hizmet ve imkân var” dedi. İclal Aydın, Tuzla’daki hizmetleri nedeniyle Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı’ya teşekkür etti.

Her alanda kadının yanındayız

Tuzla Belediyesi Başkan Yardımcısı Derya Bacacı, Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı’nın selamını ileterek kadınlarla birlikte olmaktan duydukları memnuniyeti belirtti. Bacacı, “İyi günde, kötü günde, acı günde, mutlu günde her daim beraber oluyoruz. Kadını ve toplumu eğitmek adına Tuzla Belediyesi olarak her alanda yanınızda oluyoruz ve olmaya da devam edeceğiz” dedi.

Kadın toplumun mihenk taşıdır

Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı’nın eşi Dr. Fatma Yazıcı, Tuzlalı kadınlara teşekkür etti. Kadının toplumun mihenk taşı olduğunu vurgulayan Dr. Fatma Yazıcı, kadınların yönetime katılmasının başarıyı arttırdığını söyledi. Tuzla’da bunun en güzel örneklerinin başarıyla sürdürüldüğünü belirten Dr. Fatma Yazıcı, “Kadınlar, toplumun mihenk taşıdır. Kadın nereye bakarsa toplum oraya gider. Kadınlarımız için ne kadar çalışma yapsak da az kalır. Toplumu ayağa kaldıran ve şahlandıran kadınlardır. Biz bütün faaliyetlerimizi, icraatlarımızı, kadının fikriyle ve bakışıyla yönlendirmeye çalışıyoruz. Belediye Başkanımız Şadi Bey, kadınların yönetime dahil olması, fikirlerini katmasını çok önemsiyor. Bu nedenle Kent Konseyi Kadın Meclisi’nde, Gönül Elleri Çarşısı’nda, sivil toplum kuruluşlarında, hemşeri derneklerinde kadınlarımızla sürekli irtibat halindeyiz. Tuzla’da her alanda kadının aklı ve eli değiyor” dedi. Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı’nın eşi Dr. Fatma Yazıcı, İclal Aydın’a bir buket çiçek ile teşekkür etti. Daha sonra gerçekleşen çekilişte üç katılımcıya kahve makinesi, ütü ve blender hediye edildi. Programın sonunda tüm katılımcılara Tuzla Belediyesi Gönül Elleri Çarşısı’nda üreten kadınların emeği ile ortaya çıkan anahtarlıklar hediye edildi.

Tuzla Belediyesi kültür ve sanat etkinlikleri kapsamında birbirinden değerli yazarları ve sanatçıları Tuzlalılar ile buluşturmaya devam ediyor. İclal Aydın ile Mahalleli Kadınlar Buluşuyor programının ilki Aydıntepe ve İçmeler Mahallesi’nden kadınların katılımıyla gerçekleştirildi. Yazar ve oyuncu İclal Aydın, Aydıntepe ve İçmeler Mahallesi’nde oturan kadınlarla buluştu. Söyleşiye Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı’nın eşi Dr. Fatma Yazıcı, Tuzla Belediyesi Başkan Yardımcısı Derya Bacacı ve mahalleli kadınlar katıldı. İclal Aydın hayatından kesitleri katılımcılarla paylaşarak interaktif bir söyleşi gerçekleştirdi. Söyleşinin başında katılımcılara numaraların yazıldığı fişler dağıtılarak çekiliş ile sürpriz hediyeler verildi. Ayrıca salonda bulunan animasyon ekibi de söyleşi esnasında yüz boyama hizmeti ile çocuklara eğlenceli bir gün yaşattı.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner3