İBB’den Ailelere Özel Atölye: “Geleceğimiz Çocuk”

“Geleceğimiz Çocuk Atölyeleri”nde çocuklar sömestri tatilinde 3 gün boyunca eğleniyor, ebeveynler de kaygı, korku ve sınırlar hakkında çözümleri konuşmak üzere uzmanlarla buluşuyor.

İBB’den Ailelere Özel Atölye: “Geleceğimiz Çocuk”

“Geleceğimiz Çocuk Atölyeleri”nde çocuklar sömestri tatilinde 3 gün boyunca eğleniyor, ebeveynler de kaygı, korku ve sınırlar hakkında çözümleri konuşmak üzere uzmanlarla buluşuyor.

01 Şubat 2020 Cumartesi 10:30
İBB’den Ailelere Özel Atölye: “Geleceğimiz Çocuk”

Çocuklar ve anne babalar kendilerine özel içeriklerle hazırlanmış atölyelerde sömestri tatilinin keyfini çıkaracak ve sınırlarını keşfediyor. Katılımın “Ücretsiz” olduğu etkinliğin mekanı; İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) iştiraki Boğaziçi Yönetim AŞ’nin desteğiyle “Kemerburgaz Kent Ormanı” başladı. 30-31 Ocak ve 1 Şubat tarihlerinde düzenlenen etkinliğe bütün aileler davetli.

Çocuk Atölyesi’nde ANYA Yayıncılık Uzman Psikolog Ceyda Yanar ve Uzman Klinik Psikolog Zeynep Yetkin yönetimi ile Liyo masal atölyesi gerçekleştiriliyor. Çocukların kaygı ve korkularını çözümlemesinde yardımcı olacak “Cesaret Bilekliği Atölyesi” ile keyifli vakit geçiriliyor.

Çocuklar; Bahçeşehir Koleji Robotik Atölyesi ile hayal dünyasının sınırlarını genişletiyor. SosyalBen Vakfı icat, resim, oyun ve dans atölyeleri ile yaratıcılıklarını geliştiriyor. Doğan Egmont’un patentli çocuk karakterleri ve Her Yerde Oyun ekibi atölyeleri ile hayal güçlerinin sınırlarını keşfediyor.

Etkinlikte Tiyatro Sanatçısı Mehmet Erbil; “Bir Bavul Masal” atölyesi olan “interaktif tiyatro” ile hem ebeveynler hem çocukların kahramanlara bakışını değiştiriyor, ailelerin çocukları ile unutulmaz bir gün geçirmelerini sağlıyor.

EBEVEYN SÖYLEŞİ ATÖLYESİ’NDE İLHAM VEREN İSİMLER...

Ebeveyn Söyleşi Atölyesi’nde; kahve keyfi eşliğinde, alanında uzman ve ilham veren isimler; birbirinden değerli bilgiler verecek ve ebeveynler ile buluşma fırsatı bulacaklar.

AYNA Eğitim ve Psikolojik Danışma Merkezi kurucusu Funda Tekelioğlu kaygı, korku ve sınırlar ile ilgili konuşurken; Ömür Kurt, dijital dünyada ebeveyn olmanın zorluklarıyla ilgili görüşlerini aktaracak.

Bahçeşehir Koleji Genel Müdürü Özlem Dağ, “Geleceğin Eğitimi” başlığı ile vizyonumuzu geleceğe çevirirken; Dünyagöz Hastanesi göz hastalıkları uzmanı Prof.Dr. Halil İbrahim Altınsoy “çocuklarda göz sağlığı”nın önemini vurgulayacak.

Ödüllü çocuk kitapları yazarı Burcu Aktaş “çocuk edebiyatı dünyası”nın kapılarını aralarken; uzman diyetisyen ve psikolog Pırıl Duru, ebeveynlerin kaygı ve korkularında büyük yer kaplayan “çocuk sağlığı ve beslenme” ilişkisini anlatacak.

Çocukların temel eğitimi aldıkları okul öncesi dönemde “Disiplin Anlayışı” na değinecek olan Bahçeşehir Koleji Anaokulu Koordinatörü Reyhan Büyükhanlı’nın yanısıra, Uzman Psikolog Ceyda Yanar ve editör, yazar Hande Birsay, aynı sahnede “Mükemmel Ebeveynlik Var Mıdır?” sorusuna cevap arayacaklar.

Bahçeşehir Koleji PDR Koordinatörü Özen Yazğan ve BAU Eğitim Bilimleri Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Bilge Uzun, eğitimde “mindfulness” konusuna değinirken, Dr. Ayça Kaya, yeni kitabı “Karnım Zil Çaldı!” ile beslenme alışkanlıklarımıza göz atmamızı sağlayacak.

Söyleşilerde yer alan bir diğer değerli isim oyun terapisti, konuşmacı ve yazar Özge Selçuk Bozkurt, “Hayal Gücü Sınır Tanımaz” diyerek sınırlarımızı sorgulatacak, Bahçeşehir Koleji Genel Müdür Yardımcısı Hale Güneş, “Okul Öncesi Eğitimde Finansal Okuryazarlık Eğitimi” başlıklı söyleşisi ile yer alacak.

Dijital dünyanın ev sevilen karakterlerinden Pepee’nin yaratıcısı, Düşyeri TV kurucusu Ayşe Şule Bilgiç; çocuk kitapları yazarı Ömür Kurt ile birlikte “Düş Kuran Çocuklar ve Dijital Dünya”yı değerlendirecek.

Son olarak; Happyme Flowers kurucusu Zeynep Özçoban “Adaçayı ile ruhunu temizle ve enerjini yükselt” içerikli atölyesi ile bireysel farkındalıkları artırarak etkinliği bitirmenizi sağlayacak.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner3

banner72