İBB'den 1'i yeni 15 oyun…

İBB'den 1'i yeni 15 oyun…

26 Şubat 2013 Salı 11:16
İBB'den 1'i yeni 15 oyun…

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatroları, Kasım ayının üçüncü haftasında 1'i yeni 15 oyunla seyircisinin karşısına çıkıyor. Marco Antonio de la Parra'nın yazdığı Yıldırım Fikret Urağ'ın yönettiği Günlük Müstehcen Sırlar adlı yeni oyunun yanı sıra; Şark Dişçisi, Doğum Günü Partisi, Gönlümdeki Osman Hamdi Bey, İntiharın Genel Provası, Zırhlı Kurt (Kösem Sultan ile Avcı Mehmed), Toros Canavarı, Kadın Hayattır Memattır Kadın, Sokak Kedileri, Kazuu, Karagöz Balıkçı, Küçük Hayalet, Uğur Böceği, Boncuk, Çiçek Prenses adlı oyunlar 16-20 Kasım 2011 tarihleri arasında seyirciyle buluşacak.

 

İBB Şehir Tiyatroları'nın yeni oyunu Günlük Müstehcen Sırlar. Baskıcı bir rejimin kurbanı olmuş yaralı bir toplumun birbirine hapsolmuş insanları. Şili'de bir kız okuluna yakın bir parkta, iki adam karşı karşıya gelir. İkisi de teşhirci kılığındadır. Söz düellosu ile birbirlerinin kimliklerini deşifre etmek isterler. Diyalog ilerledikçe, öne çıkan egoları ve benimsedikleri felsefi teoriler çevresinde birbirlerine çeşitli kimlikler yüklerler.

 

Şark Dişçisi adlı müzikalde, tarihin belirsiz bir zamanından çıkıp gelen gezici bir tiyatro kumpanyası, 19. yüzyıl Osmanlı mizah yazınının en önemli kalemlerinden olan Hagop Baronyan'ın eğlenceli komedisini; müzikli, danslı, şenlikli bir gösteriyle bugünün seyircisiyle buluşturuyor. İstanbul Ermenileri arasında geçen; birbirini aldatan eşlerin, kavuşamayan aşıkların hikâyesini konu alan oyun, izleyenleri bir arada güldüğümüz zamanları hatırlamaya davet ediyor.

 

Engin Alkan'ın yönettiği oyunun müzikleri Selim Atakan'a ait. 16-20 Kasım 2011 tarihleri arasında Harbiye Muhsin Ertuğrul Sahnesi'nde seyirciyle buluşacak oyunda; Selçuk Borak, Çağlar Çorumlu, Sevil Akı, Selin Türkmen, Ümit Daşdöğen, Sevinç Erbulak, Hüseyin Tuncel, Salih Bademci, Emrah Özertem, Tuğrul Arsever, Çiğdem Gürel, Senem Oluz, Özge O'Neill, Yasemin Güvenç, Reyhan Karasu, Murat Üzen, Serkan Bacak, Okan Patırer, Y. Arda Alpkıray rol alıyor.

 

Doğum Günü Partisi, Nobel ödüllü Harold Pinter'ın başyapıtı. Hem eğlence hem gerilim dolu bir oyun.  Bir sahil kasabasında yaşayan karı-koca ve pansiyonlarının tek müşterisi olan bir genç adam… Dışarıdan gelen iki adam ve orada yaşayan bir genç kız. O gün doğum günü olmayan genç adam için, bir doğum günü partisi düzenlerler. Ve korkunç eğlence başlar. Yıldıray Şahinler'in yönettiği oyunda Cem Davran, Bahtiyar Engin, Jülide Kural, Özge Borak, Mert Tanık, Yıldıray Şahinler rol alıyor. 16-20 Kasım 2011 tarihleri arasında Kağıthane Sadabad Sahnesi'nde seyirciyle buluşacak.

 

Gönlümdeki Osman Hamdi Bey, ölümünün 101. yılında, Batılı anlayışla figürlü resmin ilk temsilcisi, müzeci, arkeolog ve Sanayi-i Nefise Mektebi'nin kurucusu Osman Hamdi Bey'in hayatını sahneye taşıyor; ünlü ressamın hayatından önemli kesitler sunarken, onun hiç bilinmeyen yönlerini, sanatçı kişiliğini, aile yaşantısını, arkadaşlık ilişkilerini ve aşklarını anlatıyor.

 

Gülsün Siren Kınal'ın yazdığı, Engin Gürmen'in yönettiği oyun, 16-20 Kasım 2011 tarihleri arasında Kadıköy Haldun Taner Sahnesi'nde seyirciyle buluşuyor. Oyunda; Aslı Narcı, Ayşen Çetiner, Tolga Yeter, Engin Gürmen, Vildan Gürelman, Emre Narcı, Enes Mazak, Nurseli Tırışkan, Cem Uras, Ceysu Aygen, Özgür Dağ, Yağız Pala rol alıyor. İntiharın Genel Provası'nda, intihar etmek isteyen bir mimar Tuna köprüsüne gelir. “Sanatsal bir ölüm” hayaliyle, sevgilisine son kez telefon edip aşkını vurgular

Son Güncelleme: 26.02.2013 11:16
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner3

banner72