Her mahalleye açık hava sineması

Kültür ve sanat faaliyetlerine ağırlık veren Maltepe Belediyesi, 18 mahalleye...

Her mahalleye açık hava sineması

Kültür ve sanat faaliyetlerine ağırlık veren Maltepe Belediyesi, 18 mahalleye...

18 Haziran 2014 Çarşamba 14:30
Her mahalleye açık hava sineması

Kültür ve sanat faaliyetlerine ağırlık veren Maltepe Belediyesi, 18 mahalleye gezici açık sinema hizmeti götürecek. Belediye Başkanı Ali Kılıç, “Vatandaşlarımızın bir sinema kültürü olmalı, klasikleri bilmeliler, bu konuda konuşabilmeliler. Biz belediye olarak bu noktada vatandaşımızın ayağına bu hizmeti götüreceğiz" dedi.

 

Yalı Mahallesi sakinleriyle kahvaltıda buluşan Maltepe Belediye Başkanı Ali Kılıç, imar,  Marmaray, Maltepe Sahili Dolgu Projesi, metroya ring seferler, geri dönüşüm, kültür ve sanat etkinlikleri konularında fikir alışverişinde bulundu. Başkan Kılıç, “Üst geçit ve hızlı tren hattı sorunlarıyla ilgili, İstanbul Büyükşehir Belediyesi ile yakın işbirliği içerisindeyiz. İstanbul’da trafik sorunu çözülebilir. Eski Münih Belediye Başkanı bize danışman olarak gelecek, onun deneyimlerinden de faydalanacağız. Eğer akslar Karadeniz-Marmara arası yatay olarak konumlandırılır ve imar planları buna göre yapılırsa, hem İstanbul’un hem Maltepe’nin trafik sorunu büyük ölçüde çözüme kavuşur” diye konuştu.  

""

GEZİCİ AÇIK HAVA SİNEMALARI

 

Salı günü düzenledikleri “Halk Buluşmaları”nın önemine vurgu yapan Kılıç, şunları söyledi: “Maltepe’de kültür-sanat noktasında çok büyük açıklarımız var. Türkan Saylan Kültür Merkezi bu konuda tek merkez olamaz. Biz Maltepe’nin merkezinde en az iki sinema salonu olmasını istiyoruz, bunun yanında tiyatro salonları da olmalı. Hatta açık hava sineması özendirilmeli. Vatandaşlarımızın bir sinema kültürü olmalı, klasikleri bilmeliler, bu konuda konuşabilmeliler. Biz belediye olarak bu noktada 18 mahallemize gezici bir açık hava sineması hizmeti getirmeyi düşünüyoruz.”

 

Son Güncelleme: 18.06.2014 14:30
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner3

banner72