Fojnica Kültür Merkezi 8 Ekim'de açılıyor!

Ümraniye Belediyesi tarafından Bosna Hersek'in Fojnica kentinde yaptırılan..

Fojnica Kültür Merkezi 8 Ekim'de açılıyor!

Ümraniye Belediyesi tarafından Bosna Hersek'in Fojnica kentinde yaptırılan..

26 Şubat 2013 Salı 11:16
Fojnica Kültür Merkezi 8 Ekim'de açılıyor!

Ümraniye Belediyesi tarafından Bosna Hersek'in Fojnica kentinde yaptırılan kültür merkezinin yapımında sona gelindi. Bin m² kapalı alana sahip Fojnica Kültür Merkezi, 8 Ekim'de düzenlenecek büyük bir törenle hizmete açılacak

Ümraniye Belediyesi'nin kardeş şehir Bosna Hersek/Fojnica'da yaptırdığı kültür merkezi inşasında sona gelindi. İki kardeş şehir arasında kardeşlik ve dostluk bağlarının güçlendirilmesi amacıyla yaptırılan ve bin m² kapalı alana sahip olan Fojnika Kültür Merkezi, Bosna Hersek Cumhurbaşkanlığı Boşnak Üyesi Bakir İzzetbegoviç, Türkiye Cumhuriyeti Avrupa Birliği Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış, Ümraniye Belediye Başkanı Hasan Can ve çok sayıda konuğun da katılacağı bir törenle, 8 Ekim'de hizmete açılacak.

""

Kültür Merkezi'nin yapım çalışmalarını yerinde incelemek için Bosna Hersek'in Fojnica kentine giden Ümraniye Belediye Başkanı Hasan Can ve Bosna Hersek Fojnica Belediye Başkanı Salkan Merdzanic, inşaatı gezerek yapım hakkında bilgi aldılar.

""

Selçuklu mimarisi esas alındı

Bir toplantı odası, bir konferans odası, birçok amaçlı sınıf, bir bilgisayar sınıfı, bir kitaplık, öğretmen odası ve danışman odasını içinde barındıran kültür merkezi, Selçuklu Mimarisi esas alınarak yapıldı. Üç kattan oluşan kültür merkezinin bir de terası bulunuyor. Son teknolojik donanımlarla inşası sürdürülen kültür merkezinin giriş tarafında tesfiye, dolgu, otopark ve erişim yollarının asfaltlanması ve kaldırım döşenmesi gibi sert peyzaj işleri de özenle gerçekleştirildi. Ayrıca iç mekânların döşemelerinde zemin kat ve merdivenler için granit, diğer katlar için seramik seçilmesi, kültür merkezi zeminlerinin yoğun kullanımda dahi uzun ömürlü olması ve kolay temizlenebilmesini sağlayacak.

Teknolojik imkanlarla donatıldı

Betonarme taşıyıcı sistem ile tasarlanan kültür merkezinin teras ve giriş merdivenleri traverten taş ile döşenirken, sınıflarda kullanılacak bilgisayarlar için kablolu ve kablosuz internet altyapısı ve sunucuları hazırlandı. Kültür merkezinin ısıtma ve soğutma sistemleri en son teknolojiler tercih edilirken, aydınlatma için ortak mahallerde alçı panel ızgara sistem asma tavanlara yerleştirilen aydınlatma armatürleri kullanıldı.

""

‘Kardeşlik bağlarımızı pekiştirecek'

Fojnica'da bir kültür merkezi inşa etmenin kendileri için ayrı bir mutluluk kaynağı olduğunu ifade eden Ümraniye Belediye Başkanı Hasan Can, iki halk arasındaki tarihi dostluk ve kardeşlik duygularını da pekiştirmeyi amaçladıklarını söyledi. Fojnica'da yaptırdıkları kültür merkezinin Ümraniye'de yaptırdıkları Aliya İzzetbegoviç Kültür Merkezi ile aynı teknik özelliklere sahip olduğunu belirten Başkan Hasan Can, kültür merkezi yapımında sona gelindiğini belirterek, 8 Ekim'de hizmete kavuşturacaklarını söyledi.

 

 

 

Son Güncelleme: 26.02.2013 11:16
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner3

banner72