Festival'de Dünya kucaklanıyor

Şile Bezi Kültür ve Sanat Festivali 15-16 ve 17 Temmuz'da...

Festival'de Dünya kucaklanıyor

Şile Bezi Kültür ve Sanat Festivali 15-16 ve 17 Temmuz'da...

26 Şubat 2013 Salı 11:16
Festival'de Dünya kucaklanıyor

27 Ülkeden 550 katılımcısı ile Uluslararası Şile Bezi Kültür ve Sanat Festivali 15-16 ve 17 Temmuz'da gerçekleşecek.


""


25.Uluslararası Şile Bezi Kültür ve Sanat Festivali çeyrek asırdır kutlanan ülkemizin en köklü Festivallerinden biri. Bu yıl 16-16 ve 17 Temmuz tarihlerinde kutlanacak Festivalimizde bu yıl dünyanın çeşitli ülkelerinden gelecek el işi sanatçıları canlı performanslar sergileyecekler.

Kazakistan, Bulgaristan, Hindistan, Japonya, Tunus, Almanya, Beyaz Rusya, Kırgızistan, Romanya, Ukrayna ve Ürdün'den katılacak olan sanatçılar ülkelerinin en ünlü el işi sanat ürünlerini kuracağımız fuar alanında sergileyecekler. Ustalar canlı performanslarla üretim aşamalarını performe edecekler.

‘HIRVATİSTAN'DAN, KORE'YE, ŞİLİ'DEN, FRANSA'YA,

12 ÜLKE HALK DANSLARI İLE 25. YILINDA FESTİVALİMİZE RENK KATACAK

14 farklı ülkeden toplam 493 dansçı katılacak. Şile'de görsel ve kültürel bir karnaval yaşanacak. Farklı kültürlere ait halk oyunları ve danslar bu yıl festivalimize damga vuracak. Sırbistan, Bosna, Hırvatistan ve Yunanistan Balkan danslarından örnekler sunarken, Fransa, Slovakya Polonya, Çek Cumhuriyeti ve Litvanya, Avrupa Halk danslarını Şile'ye taşıyacaklar. Şili ve Kolombiya Halk dansları ise Latin rüzgarını Şile'ye taşırken, kuşkusuz Festivalimizin en ilgi çeken grupları olacaklar. Kore Halk Dansları topluluğu Uzakdoğu kültürünü, İran ve Kazakistan Halk Dansları toplulukları ise Orta Asya kültürünü dansları ile anlatacaklar.  

15 Temmuzda Berat Gecesi Özel Programında Galata Mevlevihane'sinden  ayini şerif gösterileri, 16 temmuzda ZARA konseri ve 17 Temmuzda Murat Boz konserleri Festivalimizde yer alacak.

Son Güncelleme: 26.02.2013 11:16
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner3