“Esaretten Özgürlüğe” Adlı Tiyatro Oyunu Kartal’da Sahnelendi

Kartal Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü tarafından hazırlanan 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlamaları kapsamında “Esaretten Özgürlüğe” adlı tiyatro oyunu Kartal’da sahnelendi.

“Esaretten Özgürlüğe” Adlı Tiyatro Oyunu Kartal’da Sahnelendi

Kartal Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü tarafından hazırlanan 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlamaları kapsamında “Esaretten Özgürlüğe” adlı tiyatro oyunu Kartal’da sahnelendi.

31 Ekim 2018 Çarşamba 17:08
“Esaretten Özgürlüğe” Adlı Tiyatro Oyunu Kartal’da Sahnelendi

Kartal Soğanlık Kültür Merkez’inde sahnelenen oyuna; Kartal Belediyesi Başkan Danışmanı Gülcemal Fidan, Kültür ve Turizm Eski Bakanı Tınaz Titiz, Atatürkçü Düşünce Derneği Kartal Şube Başkanı Kemal Aslan, Muhtarlar Derneği Başkanı Salim Çoşar, Kartallı Muhtarlar ve çok sayıda tiyatro sever Kartallı katıldı. Hüseyin Köroğlu ve Şenay Saçbüker’in rol aldığı oyuna, Yılım Ceceloğlu piyanosuyla eşlik etti. Oyun, 1918‘de yurdun işgal altına alınışı ile başlayarak 1919’da Mustafa Kemal Atatürk’ün Samsun’a çıkışı ve 1923’te Cumhuriyet’in ilan edilmesine kadar olan süreci, yaşanılan zorlukları, verilen mücadeleyi konu alıyor. İki Selanikliyi, iki memleket sevdalısını; Mustafa Kemal Atatürk ve Nazım Hikmet’i seyirci ile buluşturan oyunda, Kuvayı Milliye Destanı’ndan şiirlerle, cepheden mektuplarla ve Nutuk’tan gerçek anlarla yaşanılanlar seyirciye aktarıldı. Oyun, izleyenler tarafından yoğun alkış aldı.

Hüseyin Köroğlu, ayrıca Kurtuluş Savaşı sırasında Kıbrıs’ta tiyatro düzenleyip, elde ettikleri gelirle Türk halkına destek olan; ancak bu nedenle tutuklanan bir adamın hikâyesini katılımcılarla paylaştı. Köroğlu, kendilerini etkinliğe davet eden Kartal Belediye Başkanı Op. Dr. Altınok Öz’e de ayrıca teşekkürlerini sundu. Oyunun sonunda oyuncular, Kartal Belediyesi Başkan Danışmanı Gülcemal Fidan ile Kültür ve Turizm Eski Bakanı Tınaz Titiz’i sahneye davet ederek seyircilerle birlikte İzmir Marşı’nı okudu. Kartal Belediyesi Başkan Danışmanı Gülcemal Fidan burada yaptığı konuşmada, “Cumhuriyet haftası vesilesiyle etkinliklerimiz oluyor. Bu akşam hem çok duygulandık, hem de Cumhuriyet’in bize kazandırdıklarını, bu ülkenin nerden nereye geldiğini bir kez daha görebildik. Cumhuriyet denince aklımıza halkın kendi iradesinin tecellisi geliyor. Cumhuriyet, bizlere o kadar çok şey kazandırdı ki… Mardin’in bir köyünde gaz lambası ışığı ile okumaya çalışan bir öğrenci, pozitif bilim dalında Nobel Ödülü aldı. Bundan daha güzel bir şey olabilir mi?” ifadelerini kullandı.

Konuşmasının ardından Kartal Belediyesi Başkan Danışmanı Gülcemal Fidan ile Kültür ve Turizm Eski Bakanı Tınaz Titiz, oyunculara plaket takdiminde bulundu.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner3

banner72