Dünya Sanat Günü Kartal’da Coşkuyla Kutlandı

Kartal Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü, Uluslararası Plastik Sanat Derneği ve Kartal Kültür Sanat Derneği tarafından hazırlanan programla Dünya Sanat Günü Kartal’da coşkuyla kutlandı.

Dünya Sanat Günü Kartal’da Coşkuyla Kutlandı

Kartal Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü, Uluslararası Plastik Sanat Derneği ve Kartal Kültür Sanat Derneği tarafından hazırlanan programla Dünya Sanat Günü Kartal’da coşkuyla kutlandı.

15 Nisan 2018 Pazar 10:15
Dünya Sanat Günü Kartal’da Coşkuyla Kutlandı

Kartal Belediyesi Ekolojik Eğitim Çadırı’nda başlayan kutlamaya Kartal Belediye Başkanı Op. Dr. Altınok Öz’ün yanı sıra; Kartal Belediye Başkan Yardımcısı Gökhan Yüksel, Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Adem Uçar, Uluslararası Plastik Sanat Derneği Başkanı ünlü ressam Bedri Baykam, ressam Murat Havan, sanatçı Barış Manço’nun oğulları Batıkan ve Doğukan Manço, oyuncu Ümit Erdim ve çok sayıda sanatçı katıldı.

“Kartal’ın hedeflerini teknoloji, arkeoloji, ekoloji ve sanat olarak belirledik”

Dünya Sanat Günü kutlamalarında konuşma yapan Kartal Belediye Başkanı Op. Dr. Altınok Öz, sanatın ve sanatçının özgür olması gerektiğine değindi. Başkan Altınok Öz, “ 2009 yılında belediye başkanı olduğumda Kartal için bir hedef belirleyelim dedik. Hatta o dönemde Merkez Bankası Bölge Başkanı buraya geldi. Yer verirsek Merkez Bankası’nın buraya taşınacağını ve Kartal’ın finans merkezi olacağını söyledi. Ben de ‘Gece olunca kararan binalar istemiyorum’ demiştim. Kartal’ın hedeflerini teknoloji, arkeoloji, ekoloji ve sanat olarak belirledik. Biz 9 yıldır bu yolda yürüyoruz. Sanat diyoruz çünkü biz modanın merkezi olamayız. Biz finans merkezi olmak da istemiyoruz. Sanat diyoruz çünkü sanat olmadan kültür olmaz. Eğer biz kültür seviyesini yükselteceksek, bu sanatla olmalı.

“Sanatçı özgür düşüncesini hangi sanat dalı olursa olsun yansıtabilmeli”

Bir heykeltıraş ham taşı alıp nasıl kendi ruhuna göre şekillendiriyorsa, bir kent yöneticisinin de kenti ham taşı yontar gibi yontması gerektiği benzetmesini yapan Başkan Altınok Öz, “Bizim farkımız şu.. Biz sanatçıya müdahale etmiyoruz. ‘Şunu yaparsın, bunu yapamazsın’ demiyoruz. Çünkü yerel yönetimlerin en büyük sorunu, sanatçıların önlerine koymuş oldukları kısıtlamalar veya şartname.. Sanatçı, özgür düşüncesini hangi sanat dalı olursa olsun yansıtabilmeli. Belediye olarak biz bu yolda yürüyoruz ve geldiğimiz noktanın iyi bir yer olduğunu düşünüyoruz. Tüm ekibim adına Dünya Sanat Günü’nü kutluyorum” dedi.

Doğukan Monço kutlama programında yaptığı konuşmada, babası Barış Manço’nun sanata ve yaşama bakışından örnek verdi. Manço, “ Biz sayın başkanımızın bakış açısından çok etkilendik. Biz Modalıyız ama babamın ‘Hemşerim memleket nere? Bu dünya benim memleket’ diye bir şarkısı var. Barış Manço, herkesin ailesinin bir parçası. Dolayısıyla, ha Kartal ha Moda. Sanat evrensellik gerektiren bir şey.. Barış Manço da evrensel bir insandı. Batıkan da ben de babamızı temsilen sayın başkanımızın yanında olmaktan gurur duyuyoruz. Ayrıca sahip çıktıkları için de teşekkür ediyoruz. Ne mutlu bize.. Barış Manço Türkiye için bir değer.. O’nun hala yaşatılıyor olması da Türkiye için bir kazanç. Onun için çok mutlu ve gururluyuz” dedi.

Konuşmaların ardından Kartal Belediye Başkanı Op. Dr. Altınok Öz, ressam Murat Havan tarafından resmedilmiş yağlı boya Barış Manço tablosunu, Barış Manço Müzesi’nde yerini alması için oğulları Batıkan ve Doğukan a takdim etti.

Kutlama programına katılan Uluslararası Plastik Sanat Derneği Başkanı ünlü ressam Bedri Baykam da “7.sini kutladığımız Dünya Sanat Günü, bizim için Dünyada savaşa karşı bir direncin, savaşa karşı ortak evrensel bilincin bir parçası olmak demek. Onun için biz bugünü, Dünya insanları ile aynı gün, aynı haftada kutluyoruz. Bugüne emek veren Sayın Kartal Belediye Başkanımız Op. Dr. Altınok Öz’e çok teşekkür ediyorum” dedi.

Konuşmaların ardından Hamam Sokak’ta yer alan afiş sergisi gezildi. Hamam Sokak’a konuk olan genç sanatçılar da buradaki duvarda ‘Sevdiklerinize Sanat Hediye Edin’ temalı grafiti boyama çalışması yaptı. Etkinlik boyunca triyo dinletisi ve canlı heykel gösterisi Kartal Hamam Sokak’ta sanatseverlerle buluştu. Etkinliğe katılan sanatçılar daha sonra Kartal Belediye Başkanı Op. Dr. Altınok Öz tarafından açılan Kartal Masal Müzesi ve Yakacık Havuzlu Park’ı ziyaret etti. Başkan Altınok Öz, daha sonra ressam Harika Menteş tarafından Kartal Belediyesi hizmet binası fuaye alanında hazırlanan ve 18 sanatçıya ait eserlerin yer aldığı ‘Gerçeğin Ötesinde’ adlı serginin açılışına katıldı.

Son Güncelleme: 15.04.2018 10:16
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner3

banner72