Dünya Müziğinin Üstadları “Sessizlik” Konseriyle Üsküdarlılarla Buluştu

Dünya Müziğinin Üstadları “Sessizlik” Konseriyle Üsküdarlılarla Buluştu

03 Aralık 2019 Salı 11:21
Dünya Müziğinin Üstadları “Sessizlik” Konseriyle Üsküdarlılarla Buluştu

Üsküdar Belediyesi, Kültür Sanat dünyasının fark yaratan isimlerini Üsküdarlılarla buluşturmaya devam ediyor. Anadolu’nun türküleri ve ilahilerini yorumlayan Coşkun Karademir, dünyanın farklı ülkelerinde verdiği konserlerle gezgin müzisyen olarak anılan Tord Gustavsen, hayatını kemençeye adayan usta müzisyen Derya Türkan, Türkiye’nin etnik perküsyon üstatlarından Ömer Aslan’dan oluşan efsane kadro 29 Kasım Cuma akşamı Bağlarbaşı Kongre ve Kültür Merkezi’nde “Dünya Müziği” konsepti altında "Sessizlik" isimli konserde sahne aldılar.

Konsere katılım sağlayan Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen, "Üsküdar bu akşam çok duygusal ve evrensel bir müzik şölenine şahit olacak.Dördü de birbirinden değerli sanatçılarımız bizi bir yolculuğa çıkaracaklar. Çengelköy’den Norveç’e, oradan Sivas’a oradan dünyaya giden bir yol bu. Üsküdar, kültür, sanat, müzik anlamında İstanbul’un en zengin yerlerinden biri. Bir tarihin, büyük bir mirasın varisleriyiz." şeklinde konuştu.

Konsere yoğun ilgi ve katılım gösteren Üsküdarlılar dünyanın farklı coğrafyalarına uzanan bir seyahate çıktılar.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner3