‘Çağdaş Ressamlar Türkiye Sergileri'

Türkiye'nin Uluslararası Sanat Üretim ve Paylaşım Grubu Türkiye Ressam...

‘Çağdaş Ressamlar Türkiye Sergileri'

Türkiye'nin Uluslararası Sanat Üretim ve Paylaşım Grubu Türkiye Ressam...

11 Haziran 2014 Çarşamba 11:43
‘Çağdaş Ressamlar Türkiye Sergileri'

‘Çağdaş Ressamlar Türkiye Sergileri’ Tuzla’da

Türkiye’nin Uluslararası Sanat Üretim ve Paylaşım Grubu Türkiye Ressam Dayanışması bünyesinde yer alan üye ressamlar ile sanatseverler, ‘Çağdaş Ressamlar Türkiye Sergileri’nde Tuzla’da bir araya geldi.
TÜRED Çağdaş Ressamlar Türkiye Sergileri İstanbul Anadolu Yakası Tuzla Sergisi ile gerçekleştirilen 12. Sanatçı-Sanatsever buluşmasında, grup üyesi katılımcı ressamlara ait çalışmalar sanatseverlerin beğenisine sunuldu. Tuzla Belediyesi Sanat Galerisi’nde düzenlenen açılış kokteyline Türkiye’nin birçok il ve ilçesinden grup üyesi ressamlar katıldı. Sergi açılışında, temsilcilik bölgelerinde Çağdaş Ressamlar Türkiye Sergileri etkinliklerini gerçekleştiren grup temsilcilerine 4. yıl anısına plaketler verildi.

Ressamlar Tuzla’da buluştu
Serginin açılış kurdelesini TÜRED kurucusu Nazmi Metin kesti. Organizasyon için grubun İstanbul Anadolu Yakası Temsilcisi Yasemin Aliköleoğlu’na teşekkür eden Metin, “Şahsım tarafından 2010 yılında internet ortamında kurulan grubumuz bugün, bu ortamın sunduğu sosyal paylaşım olanaklarını etkin bir şekilde kullanan insan altyapısının çaba ve özverisiyle yaklaşık 110 adet paylaşım sayfası ve 100 bin takipçisiyle ülkemizin internet ortamını etkin bir şekilde kullanan en etkin ve örgütlü sanat grubudur. 4 yılda yüzlerce ressamı bir sergileme mekanında birbiriyle ve sanatseverlerle buluşturan 12 sergi düzenlemesi gerçekleştirmiş olması bunun göstergesidir. Ülkemizin her il ve ilçesinde, yurtdışında temsilcileri bulunan grubun geçen yıl başlattığı dernekleşme süreciyle Trakya Ressamlar Derneği (TRED)’i toplumsal örgütlülüğe kazandırması, sahip olduğu insan gücünün sanat yapma çabasının bir yansımasıdır. Düzenlenen sergi, önümüzdeki süreçte yeni dernek örgütlenmeleri gerçekleştirmek amacıyla çalışmalarını sürdüren grubun 4. kuruluş yıl dönümü sergisidir. Bu vesileyle grubumuzun sanat yapma çalışmalarına destek veren kurum, kuruluş ve isimlere teşekkür ediyorum.” şeklinde konuştu.
Sergi, 22 Haziran 2014 Pazar gününe kadar Tuzla Belediyesi Sanat Galerisi’nde açık kalacak. 
 

Son Güncelleme: 11.06.2014 11:43
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner3