Büyükada, türkülerle coştu

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Kültür Müdürlüğü tarafından Adalar Kültür...

Büyükada, türkülerle coştu

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Kültür Müdürlüğü tarafından Adalar Kültür...

19 Temmuz 2013 Cuma 16:20
Büyükada, türkülerle coştu

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Kültür Müdürlüğü tarafından Adalar Kültür Derneği’nin katkılarıyla her yıl geleneksel olarak düzenlenen ve Kültür A.Ş. tarafından organize edilen Büyükada Yaz Konserleri, devam ediyor.

Büyükada’nın geçen hafta sonu konuğu, Kültür ve Turizm Bakanlığı İstanbul Devlet Türk Halk Müziği Korosu oldu.

Çınar Meydanı’nı dolduran ada sakinleri ve ada ziyaretçileri, Solist Orçun Kurdoğlu ile Elif Buse Doğan’ın ayrı ayrı seslendirdikleri türkülerle coşku dolu, keyifli bir yaz akşamı yaşadılar.

Solist Orçun Kurdoğlu, “aşkın beni del’eyledi”, “divane aşık gibi”, “harman yeri”, “kırmızı gülün alı var”, “değmen benim gamlı yaslı gönlüme”, “cevizin yaprağı dal arasında”, “ne ağlarsın benim zülfü siyahım”, “mevlâm bir çok dert vermiş” ve “kaşların karasına” isimli türküleri seslendirdi.

Kurdoğlu’nun ardından sahneye çıkan Elif Buse Doğan ise, “Gel yanıma gel”, “Karadır şu bahtım kara”, “Kesik çayır”, “Barak”, “Bitlis’te beş minare”, “Garip bir kuştu gönlüm”, “Ocak başında kaldım”, “Çayeli’nden öteye”, “Bahçada yeşil çınar”, “Kara gözün ay badam”, “Bir ay doğar ilk akşamdan geceden”, “Aynalı körük”  ve “Kara duta yaslandım” isimli türküleri okudu.

“Büyükada Yaz Konserleri” programına göre 20 Temmuz Cumartesi günü saat 22.00’de Merve Utandı, 17 Ağustos Cumartesi günü saat 21.30’da Taylan Erler Jazz Quartet, 31 Ağustos Cumartesi günü saat 21.30’da da Hakan Talu, konser verecek.

Büyükada Yaz Konserleri, bütün İstanbul halkına açık ve ücretsiz olarak gerçekleştiriliyor.

 

Son Güncelleme: 19.07.2013 16:20
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner3