Beykoz'da Orhan Veli anısına modern park

Beykoz Belediyesi Türk Edebiyatının büyük şairlerinden Orhan Veli'nin...

Beykoz'da Orhan Veli anısına modern park

Beykoz Belediyesi Türk Edebiyatının büyük şairlerinden Orhan Veli'nin...

26 Şubat 2013 Salı 11:16
Beykoz'da Orhan Veli anısına modern park

Beykoz Belediyesi Türk Edebiyatının büyük şairlerinden Orhan Veli'nin vefatının 61.yıldönümü dolayısıyla önemli bir çalışmaya imza atıyor. Beykoz Kavacık'ta bulunan ve Ünlü Şairin adını taşıyan park  projeyle yenileniyor.

Beykoz Belediyesi, Türk edebiyatına damga vurmuş ünlü şairimiz Orhan Veli'nin adını taşıyan parkı yeniliyor.1914'te Beykoz Yalıköy'de doğan ünlü Şairimiz 60 yıl önce 14 Kasım'da aramızdan ayrılmıştı. Beykoz Belediye Başkanı Yücel Çelikbilek, Kavacık'ta bulunan parkın yenilenerek Ünlü Şairin doğum tarihi olan Nisan ayına yetiştirilmesini hedeflediklerini söyledi.

20 dönümlük bir alan üzerinde bulunan parkta; restoran, sergi ve satış yerleri, havuz, çocuk oyun alanları, açık hava spor salonları, otopark ve yürüyüş yolları yer alacak. 36 yıllık yaşamına şiirlerinin yanı sıra hikâye, deneme, makale ve çeviri alanında birçok eser sığdıran Şair Orhan Veli Kanık'ın adı artık daha prestij bir mekanda yaşayacak.

 

Son Güncelleme: 26.02.2013 11:16
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner3

banner72