“Bağımsız Hayat” tiyatrosu gençleri bilinçlendirecek

Bağımlıkla mücadele etmek ve gençlerde farkındalık sağlamak amacıyla hazırlanan “Bağımsız Hayat” tiyatrosunun ilk gösterimi Şehit Ömer Halisdemir Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nde yapıldı.

“Bağımsız Hayat” tiyatrosu gençleri bilinçlendirecek

Bağımlıkla mücadele etmek ve gençlerde farkındalık sağlamak amacıyla hazırlanan “Bağımsız Hayat” tiyatrosunun ilk gösterimi Şehit Ömer Halisdemir Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nde yapıldı.

19 Aralık 2018 Çarşamba 13:50
“Bağımsız Hayat” tiyatrosu gençleri bilinçlendirecek

Beykoz Kaymakamlığı, Beykoz Belediyesi, Beykoz Kent Konseyi, Beykoz İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ve Yeşilay Beykoz Şubesi iş birliğiyle gösterilen “Bağımsız Hayat” tiyatrosu 25 seans halinde ilçedeki 17 lisede sahnelenecek.

Şehit Ömer Halisdemir Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nde verilen kokteyl sonrasında sahnelenen oyunu, Beykoz Belediye Başkanı Yücel Çelikbilek, Başkan Yardımcısı Adem Çalışkan, Yeşilay Beykoz Şube Başkanı Necla Sümer, Beykoz Kent Konseyi Başkanı Emin Yavuz ve konseyin yürütme kurulu üyeleri, okul müdürü Habip Küçükseymen, öğretmenler ve öğrenciler birlikte izledi.

Başkan Çelikbilek: “İyi şeylerin bağımlısı olun”

Belediye Başkanı Yücel Çelikbilek:“Sevgili öğrenciler. Rabbim sizleri iyi şeylerin bağımlısı yapsın. Kötü şeylerin bağımlılığından korusun. Kitap okumaya, iyi spor yapmaya, iyi arkadaş bulmaya çalışarak iyi şeylerin bağımlısı olun. Mesela belediyemizin kütüphanesinden hiç kitap aldınız mı?. ‘Bana arkadaşını söyle sana kim olduğunu söyleyeyim’ derler. O yüzden sizi belli edecek olan arkadaşlarınızı seçmeye özen gösterin. Beykoz, siz bilgili çocuklarla özeldir” dedi.

Kent Konseyi Başkanı Emin Yavuz “Tiyatro, insan beyninde kalıcı bir etki yaratır“

Kent Konseyi Başkanı Emin Yavuz, öğrencilere hitaben yaptığı konuşmada, “2 sene önce Beykoz Kent Konseyi olarak bağımlılıkla ilgili yapmış olduğumuz tiyatro çok ses getirmiş, valilik tarafından diğer ilçeler arasında örnek proje seçilmişti. Gençlerimizin ilgisi sonucunda tekrar böyle anlamlı bir projede yer almak, bizim açımızdan onur vericidir. Tiyatro insan beyninde kalıcı bir etki yaratır. İzleyeceğiniz oyunda da madde bağımlılığına vurgu var. Hepimizin kurum olarak ortak amacı, çocuklarımızın olumlu yönde gelişmelerine ve bağımlılıktan uzak durmalarını sağlamaya katkı sunmaktır” dedi.

Yeşilay Beykoz Şube Başkanı Necla Sümer: “Arkadaşlarınızı çok iyi seçin”

Yeşilay Beykoz Şube Başkanı Necla Sümer: “Yeşilay olarak, gençlere, bağımlılığın kötü sonuçlarını anlatmak için projede yer aldık. Gençlere tavsiyem, arkadaşlarınızı çok iyi seçin. Ufak bir kıvılcım, en sonunda madde bağımlılığına dek gidiyor. Projede bize destek olan Beykoz Belediye Başkanımız Yücel Çelikbilek’e ve hepinize çok teşekkür ediyor, iyi seyirler diliyorum” diye konuştu.

Konuşmaların ardından Emniyet Müdürlüğü Narkotik Suçlarla Mücadele bölümünden uzman eğitmen ve sunum moderatörü Caner Demir, interaktif tiyatro ’Bağımsız Hayat’ oyunu hakkında bilgi verdi ve hep birlikte tiyatro oyunu izlendi.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner3

banner72