Aydos Diriliş Okumaları Devam Ediyor

Sultanbeyli Belediyesi ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü iş birliğiyle gerçekleştirilen “Aydos Diriliş Nesli Okumaları” kapsamında şubat ayının programı yapıldı.

Aydos Diriliş Okumaları Devam Ediyor

Sultanbeyli Belediyesi ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü iş birliğiyle gerçekleştirilen “Aydos Diriliş Nesli Okumaları” kapsamında şubat ayının programı yapıldı.

27 Şubat 2020 Perşembe 17:31
Aydos Diriliş Okumaları Devam Ediyor

5 yıldır devam eden Aydos Diriliş Nesli Okumaları, eğitim-öğretim dönemleri boyunca sürüyor. Projeyle ilçede bulunan liselerden seçilen öğrenciler her ay bir kitap okuyor sonrasında ise okudukları kitabın yazarıyla buluşuyor. Proje kapsamında şubat ayının konuk yazarı Duvarsız Odalar kitabıyla Cihan Aktaş oldu.

Programda konuşma yapan İlçe Milli Eğitim Müdürü Yaşar Çağlar; okuyan, kültürünü bilen aydınlık bir gençlik hedeflediklerini belirterek, “Okumaların 5. yılının, 5. programını gerçekleştiriyoruz. Bundan dolayı oldukça mutlu ve memnunuz. Biliyoruz ki kitaplar, insanın kendisini, hayatını sorgulamasını sağlıyor. İnsan gelişimine katkıda bulunuyor. Bizler de bu projeyle geleceğinize ışık tutacak kitaplar seçiyoruz. Belediyemize 5 yıldır projeye destek verdiği için teşekkür ediyorum.” dedi.

Programa katılan Belediye Başkan Yardımcısı Gülten Terzi, ilçenin eğitimde ve kültürde son 10 yıldaki gelişimine dikkat çekerek Sultanbeyli’nin kütüphaneler kazandığını belirtti. Gençlerin projeye aktif katılımlarından memnun olduğunu ifade eden Terzi, “ Kütüphaneleri aktif kullanmanız, okumanız bizleri gelecek adına ümitlendiriyor. Sizleri bu ay edebiyat dünyasında önemli yazarlarımızdan olan Cihan Aktaş’la buluşturduk. Programlara yoğun bir şekilde katılım göstermeniz bizleri mutlu ediyor.” dedi.

Program kapsamında öğrencilerle buluşan yazar Cihan Aktaş edebiyat, toplumsal konu ve güncel kavramlar üzerine söyleşi gerçekleştirdi. Gençlerle buluşmaktan keyif aldığını belirten Aktaş, “Sürekli kendimizi aramak, geliştirmek ve ileriye bakmak zorundayız. Bu açıdan geleceğimiz adına genç kuşaktan oldukça ümitliyim.” dedi. Sultanbeyli’de güzel değişimler gördüğünü ifade eden yazar, “Son gelişime göre Sultanbeyli’yi çok beğendiğimi, ilçenin değiştiğini, sokakların ferahladığını belirtmek isterim. 30 yıl otoban bağlantısı olmayan bir ilçenin kendini var etmesi ve bugün geldiği nokta olağanüstü bir gelişme. Yapılan çalışmalardan dolayı Sultanbeyli Belediyesi’ni kutluyorum.” dedi.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner3

banner72