Ataşehir'de Levent Kırca fırtınası

Ataşehir'de Levent Kırca fırtınası

26 Şubat 2013 Salı 11:17
Ataşehir'de  Levent Kırca fırtınası

3. Ataşehir Belediyesi tiyatro festivali devam ediyor. Dostlar Tiyatrosu'nun “Nereye Gidiyoruz Azizlikler” oyunu ile başlayan 3. Ataşehir Tiyatro Festivali bu güne kadar Canlar Tiyatrosu, Adım Tiyatro, İstanbul Meydan Sahnesi ve Enis Fosforoğlu Tiyatrosu'nu konuk etti. Yedinci gecesinde de Levent Kırca Tiyatrosu'nu ağırlayan festival için Zübeyde Hanım Öğretmenevi salonu tiyatro severlerce dolduruldu.

Levent Kırca'nın “Azınlık” oyununun sahnelendiği festivalin yedinci gecesinde Ataşehir Belediye Başkanı Battal İlgezdi ve eşi Gamze Akkuş İlgezdi ile Silivri Cezaevi'nde tutuklu bulunan gazeteci Tuncay Özkan'ın kızı Nazlıcan Özkan da izleyiciler arasındaydı.

Levent Kırca'nın kendi hayatından kesitlerle, günümüzde yaşanan olaylara mizahı bir yaklaşımla eleştiri getirdiği Azınlık oyunu, sık sık alkışlarla kesildi.

Ergenekon davası nedeniyle Silivri Cezaevi'nde bulunan tutukluların yaşamlarından kesitlerin de anlatıldığı oyunda, Kırca, güldürürken düşündürdü. Tutuklulara uygulanan psikolojik şiddetin boyutlarını da gözler önüne serdi.


""

Oyunun sonunda Ataşehir Belediye Başkanı Battal İlgezdi, Kırca'ya teşekkür plaketini oyunu izlemeye gelen gazeteci Tuncay Özkan'ın kızı Nazlıcan Özkan ile birlikte verdi.

Kırca bu akşamda Azınlık oyunu ile ikinci kez Ataşehirliler ile buluşacak.

 

 

 

 

Son Güncelleme: 26.02.2013 11:17
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner3

banner72