“Asırlık Tatlar ve Sanatlar Fuarı”

Sultanahmet Meydanı'nda Ramazan Coşkusu: “Asırlık Tatlar ve Sanatlar Fuarı”

“Asırlık Tatlar ve Sanatlar Fuarı”

Sultanahmet Meydanı'nda Ramazan Coşkusu: “Asırlık Tatlar ve Sanatlar Fuarı”

12 Temmuz 2013 Cuma 16:46
 “Asırlık Tatlar ve Sanatlar Fuarı”

 

Sultanahmet Meydanı’nda Ramazan Coşkusu: “Asırlık Tatlar ve Sanatlar Fuarı”

İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin geleneksel hale getirdiği “Asırlık Tatlar ve Sanatlar Fuarı"nı İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş açtı.

Çok sayıda vatandaşın katıldığı coşkulu açılışa Başkan Kadir Topbaş’ın yanısıra Fatih Belediye Başkanı Mustafa Demir, İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin bazı bürokratları ile sergide stand açan pek çok ünlü markanın yöneticileri katıldı.

Fuarın açılışında vatandaşlara hitap eden Başkan Kadir Topbaş, geçmiş yıllarda Sultanahmet Meydanı’ndaki Ramazan etkinliklerinin İstanbul’a yakışmadığını söyledi. Sultanahmet Meydanı’ndaki etkinliklerin panayır havasında geçtiğini kaydeden Başkan Topbaş, “Sultanahmet Meydanı’nı baştan aşağı dolaşsanız dünyanın birçok yerinden insana rastlarsınız. Buradaki etkinliklerle ilgili olarak yerli ve yabancı turistlerden tenkitler alıyorduk.  İşte dünya insanının akın ettiği bir meydanda bize yakışır Ramazan etkinlikleri olması gerekirdi. Ve biz de bizim kültürümüze yakışan, bizi yansıtan etkinliklerle Ramazan ayı boyunca yerli ve yabancı turistlere hoş zaman geçirtme çalışıyoruz” diye konuştu.

İstanbul’un sevgi ve barış kenti olduğununu ve bunu yüz yıllardır dünyaya haykırmakta olduğunun altını çizen Başkan Topbaş, “Böyle bir şehirde bu geleneksel kültür ve değerlerimizi gün yüzüne çıkartan etkinlikler düzenlemek istedik. Kaybolmaya yüz tutmuş asırlık sanatlarımızı yeni nesille tanıştırmak istedik. Her kesimden insanımızdan çok güzel tepkiler aldık” dedi.

""

Bir çok yabancı Müslüman turistin Ramazan ayını geçirmek için İstanbul’a geldiğini kaydeden Başkan Topbaş, “Dünyanın ve Türkiye’nin birçok kentinden Ramazan ayında İstanbul’a geliyor. Ve gördükleri bu güzel manzarayı gittikleri memleketlerinde anlatıyorlar. İnsanların hatıralarında güzel şeyler bırakmak istedik. İstanbul’un ramazan ayını 24 saat boyunca yaşamasını istiyoruz” dedi.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi şirketlerinden Halk Ekmek A.Ş’nin Ramazan ayı boyunca pide üretimi yaptığını belirten Başkan Topbaş, “Bu sene de pidemize zam yapmıyoruz. 350 gr.’lık pidelerimizin insanlarımızın sofralarında yer alması için geçen yıl ki 60 kuruşluk fiyatına zam yapmayacağız” dedi. 

Başkan Topbaş ve protokol daha sonra butona basarak çarşının açılışını yaptı. Yoğun ilgiyle karşılaşan Başkan Topbaş vatandaşlardan ve tursitlerden gelen beraber fotoğraf çektirme isteklerini geri çevirmedi.

Stantları ayrı ayrı gezen Başkan Topbaş, stand sahipleriyle sohbet etti. Başkan Topbaş Ebru sanatının icra edildiği bir standa geçerek İstanbul’la özdeşleşen lale figürlü Ebru yaptı.

“Asırlık Tatlar ve Sanatlar Fuarı” Ramazan ayı boyunca açık kalacak.

 

Son Güncelleme: 12.07.2013 16:46
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner3