‘Kadınlık Bizde Kalsın' Subaşı'nda Sahnelendi

“Kadınlık Bizde Kalsın” adlı tiyatro oyununu sergiledi.

‘Kadınlık Bizde Kalsın' Subaşı'nda Sahnelendi

“Kadınlık Bizde Kalsın” adlı tiyatro oyununu sergiledi.

26 Şubat 2013 Salı 11:16
‘Kadınlık Bizde Kalsın' Subaşı'nda Sahnelendi

Kartal Belediyesi çalışanlarından oluşan tiyatro grubu, Yalova Subaşı beldesinde, Yılmaz Erdoğan tarafından yazılan, Erdal Yıldırım yönetiminde hazırlanan “Kadınlık Bizde Kalsın” adlı tiyatro oyununu sergiledi.

Oyunun gala gösterimi 26 Mart 2011'de Kartal Hasan Ali Yücel Kültür Merkezi'nde sahnelenmişti. Yoğun ilgi gösterilen oyunun ikinci gösterimi 30 Nisan 2011'de Yakacık Uğur Mumcu Yaşam Kalitesini Yükseltme Merkezi'nde yeniden seyirciyle buluşmuştu. Son olarak Kartal Belediyesi'nin kardeş belediyesi olan Yalova Subaşı Belediyesi'nin davetiyle belde de “Kadınlık Bizde Kalsın” oyunu sahne aldı. Oyunda, Adem ile Havva´dan günümüze kadar kadın ile erkek ilişkisinin ezen ezilen ilişkisinde farklılaşan ve toplumsallaşan sürecine ilişkin ‘kadınlar askere alınsa ne olur? Bir kadın niçin cinsiyet değiştirmek ister? Tarihte kadının rolü nedir?' soruları üzerine nüktedan bir anlatım sunuyor.  Oyun Subaşı'nda da önceki gösterimleri kadar yoğun ilgi gördü. Programa katılan CHP Grup Başkanvekili ve Yalova milletvekili Muharrem İnce konuşmasında oyunun başarısını ve oyuncuları tebrik ettikten sonra Kartal Belediye Başkanı Op Dr. Altınok Öz'e saygı ve sevgililerini iletti.  Subaşı Belediye Başkanı Musa Kuş, Kartal Belediye Başkanı Op. Dr. Altınok Öz'e,  Başkan Yardımcısı Fügen Mavi'ye ayrı ayrı teşekkür plaketlerini Sanat Yönetmeni Erdal Yıldırım'a takdim etti. Başkan Kuş konuşmasında Kartal'a, Kartallılara ve Kartal Belediye Başkanı Op. Dr. Altınok Öz'e sevgilerini ileterek;  her iki belediyenin sosyal, kültürel birçok alanda birbirine sağladığı desteğe ve katkıya dikkat çekti.

Son Güncelleme: 26.02.2013 11:16
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner3